Nu există un mod corect de a mânca, valabil pentru toţi. Suntem diferiţi şi ceea ce funcţionează pentru o persoană, poate să nu funcţioneze pentru alta. Eu personal susţin consumul de carne, dar şi de vegetale şi cred că există o mulţime de dovezi că acesta este un mod rezonabil de a mânca.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Soia este cu siguranţă unul dintre cele mai controversate alimente din lume. În funcţie de persoana pe care o întrebi, ea ori este un aliment minunat, ori o otravă ce perturbă hormonii. Aşa cum se întâmplă cu cele mai multe lucruri din nutriţie, există argumente de ambele părţi.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Te mănâncă foarte tare pielea atunci când alergi, mergi pe bicicletă sau ridici greutăţi? Dacă da, ai putea suferi de o alergie care-ţi provoacă mâncărimi atunci când faci exerciţii fizice. Cea mai tare alergie din lume? Sigur, poate – asta dacă nu ai forma care face un iad chiar şi din urcatul scărilor.
- Detalii
- Scris de: Robert T. Gonzalez
Pisicile sunt o enigmă, chiar şi pentru proprietarii lor. Acum ştiinţa ne oferă o incursiune în lumea lor secretă. Pisica domestică este cel mai popular animal de companie, întrecând ca număr câinii (sunt trei pisici la un câine). Această popularitate este sporită fără îndoială de faptul că sunt atât pline de afecţiune, cât şi independente.
- Detalii
- Scris de: John Bradshaw
Oamenii sunt admirabili în multe privinţe, dar în termeni de caracteristici fizice, de regulă suntem întrecuţi de alte animale. Gram cu gram, un cimpanzeu este de patru ori mai puternic decât un om. Abilităţile noastre pentru sărituri sau gimnastică sunt la fel de slabe şi suntem sprinteri slabi. Dacă am concura la o olimpiadă a animalelor, am termina abia în partea de jos a clasamentului.
- Detalii
- Scris de: Graham Lawton
Cred cu tărie că organizaţiile de nutriţie îşi bazează afirmaţiile pe date ştiinţifice depăşite, eronate. În cele din urmă, acestă stare de lucruri se va schimba. „Experţii” vor fi obligaţi să abandoneze nonsensul low-fat care mai mult afectează oamenii, decât îi ajută. Nu există nicio scuză pentru a continua promovarea unei diete care este 100% ineficientă pe termen lung.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Discuţiile privind alimentaţia sunt pline de dezinformări. Toată lumea pare “să ştie” ce este corect, bazându-se, cel mai adesea, din păcate, informaţii false şi zero dovezi. În articolul de faţă veţi găsiţi un top al celor mai frecvente 11 greşeli de nutriţie pe care oamenii continuă să le repete.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
”Când aveam nouă ani, un spiriduş a început să locuiască în mine. Într-o după amiază a început să împungă din interior partea stângă a feţei mele, făcându-mi buzele să se încreţească şi strângă aşa încât ochiul stâng se uita cruciş. Fără să ştiu încă de ce, am început rapid să clipesc şi să ridic din umeri.
- Detalii
- Scris de: Eric H. Chudler
Părinţii lui Fred erau îngrijoraţi. Fred avea 2 ani şi jumătate, dar nu începuse să vorbească. Nu gângurea ca alţi copii de vârsta lui. Fred nu se uita în ochii tăi, deşi vederea sa părea a fi în regulă. Îi plăcea să se uite la propriile sale mâini. Putea să stea ore în şir privindu-şi mâinile care se mişcau înainte şi înapoi.
- Detalii
- Scris de: Eric H. Chudler
Dacă vreodată aţi încercat să eliminaţi alimentele nesănătoase (junk food) din dietă, s-ar putea să vă fi dat seama că este mai uşor de zis decât de făcut. Avem tendinţa de a pofti... Creierul începe să ceară aceste alimente. Deşi raţiunea „ştie” că acestea nu sunt bune pentru noi, alte părţi ale creierului nostru par să nu fie de acord.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Alimentaţia este plină de tot felul de nonsensuri. Cele mai grave exemple sunt prezentate aici, dar din păcate, acesta este doar vârful aisbergului. În acest articol veţi găsi un top care conţine 13 minciuni despre alimente, minciuni care ne îmbolnăvesc sau ne îngraşă.
- Detalii
- Scris de: Kris Gunnars
Pentru a-şi îmbunătăţi aspectul tenului ca urmare a reducerii ridurilor. Atunci când laptele se acreşte, lactoza din lapte este transformată de către bacterii în acid lactic. Alfa-hidroxi acizii, precum acidul lactic, aplicaţi pe piele exfoliază stratul de la suprafaţă şi lasă în urma lor o piele fără cusur.
- Detalii
- Scris de: Joe Schwarcz
Înainte de orice, să discutăm despre ce nu este schizofrenia. Oamenii care au schizofrenie nu au personalităţi multiple. În 1911, Eugen Bleuler a fost primul care a folosit termenul ”schizofrenie”. Deşi termenul ”schizofrenie” vine de la cuvintele greceşti ”scindare” şi ”minte”, oamenii bolnavi de schizofrenie nu suferă de scindarea personalităţii.
- Detalii
- Scris de: Eric H. Chudler
La ce se referă conceptul de plasticitate a creierului? Oare creierele noastre sunt făcute din plastic? Desigur, nu. Neuroplasticitatea (cum mai este adesea denumită plasticitatea creierului) descrie modul în care se reorganizează căile neuronale din creier.
- Detalii
- Scris de: Eric H. Chudler, Ph.D.
Acesta nu este un fruct atrăgător. Aspectul său seamănă cu pielea de pe spatele unui aligator. De fapt, uneori este numit „para aligatorului”. Şi a fost evitat de către unii oameni din cauza conţinutului său ridicat de grăsimi. Într-adevăr, avocado este bogat în lipide.
- Detalii
- Scris de: Joe Schwarcz