Sindroamele paraneoplazice reprezintă un grup de semne şi simptome asociate cu evoluţia bolii canceroase şi nu se datorează acţiunii mecanice a tumorii primare, a adenopatiilor sau a metastazelor. Mai multe detalii privind sindroamele paraneoplazice, în continuare.
- Detalii
- Scris de: Adrian Senciuc
Suntem rude îndepărtate, eu şi cu tine. Undeva în trecutul îndepărtat, noi doi am avut un strămoş comun. Acelaşi lucru se poate spune şi despre noi şi cimpanzei. Sau cimpanzei şi aligatori. Dar cum e cu aligatorii şi paltinii? Dar cu oamenii şi Tyrannosaurus rex?
- Detalii
- Scris de: Robert T. Gonzalez
Pentru a avea un organism şi o minte sănătoasă este recomandabil să uitaţi de obiceiurile alimentare moderne şi să evaluaţi beneficiile unor perioade de auto-înfometare. În continuare vă invităm să citiţi despre rezultatele recente privind privarea de hrană.
- Detalii
- Scris de: Emma Young
Aranjează-le în capul tău. Generaţii după generaţii de strămoşi, mergând înapoi în timp prin civilizaţii, ere glaciare, o migraţie epică în afara Africii, până la adevărata origine a speciei noastre. Iar pe de altă parte, alege un cimpanzeu şi aranjează-i strămoşii.
- Detalii
- Scris de: Catherine Brahic
Să fie oare posibil ca aceleaşi forţe să fie responsabile pentru evoluţia virtuţilor noastre morale, dar şi a trăsăturilor de caracter mai puţin nobile? De ce homo sapiens este, pe de o parte, cel mai detestabil dintre animale, dar, pe de alta, şi cel mai nobil?
- Detalii
- Scris de: Kate Douglas
Cancerul este una dintre cele mai dureroase afecţiuni, iar controlul durerii reprezintă o prioritate pentru pacienţii diagnosticaţi în stadii avansate (cum sunt destul de mulţi la noi în ţară). Pentru aceşti pacienţi vindecarea nu mai este posibilă.
- Detalii
- Scris de: Adrian Senciuc
Produsele zaharoase conţin cantităţi mari de glucide, de aceea se mai numesc şi dulciuri. Acestea constituie o sursă importantă de energie pentru organism. Unele dintre ele conţin fructe (siropuri, dulceţuri), asigurând organismului vitamine şi elemente minerale.
- Detalii
- Scris de: Adrian Senciuc
Mai bine de 50% din necesarul caloric al omului este asigurat de produse din cereale. Cerealele se cultivă în funcţie de tipul de climă: în zona temperată mai mult grâul, în cele mai calde - orezul, meiul şi porumbul, iar în regiunile mai răcoroase - secara, orzul şi ovăzul.
- Detalii
- Scris de: Adrian Senciuc
În ciuda dovezilor abundente privind capacitatea lor de a ajuta la prevenirea şi tratarea bolilor cardiovasculare şi a marketingului de care beneficiază, eficacitatea terapeutică a acizilor graşi derivaţi din uleiul de peşte rămâne controversată. Iată de ce.
- Detalii
- Scris de: Ethan J. Anderson şi David A. Taylor
Specialiştii în neuroştiinţe de la MIT au identificat o regiune din creier care poate juca rolul de "comutator" între deprinderile noi şi cele vechi. Că vechile obiceiuri mor foarte greu ori nu mor niciodată se ştia demult. Acum ştim şi de ce.
- Detalii
- Scris de: Anne Trafton
Legumele şi fructele sunt cele mai diversificate alimente din meniul nostru, totuşi compoziţia acestora în principii nutritive nu diferă foarte mult. Aceste alimente de origine vegetală au fost apreciate din cele mai vechi timpuri, de la primii culegători şi agricultori.
- Detalii
- Scris de: Adrian Senciuc
Oul este o etapă în dezvoltarea unui animal (păsări, reptile), conţinând celulele embrionului şi substanţe nutritive. În continuare vom prezenta caracteristicile şi importanţa oului de găină în alimentaţia omului, celelalte (raţă, curcă, prepeliţă etc.) fiind mâncate mai rar.
- Detalii
- Scris de: Adrian Senciuc
De la primii oameni la omul modern, carnea a fost mereu prezentă în meniul nostru, fiind o importantă sursă de proteine, având o valoare energetică mare. În medie, fiecare 100g de carne conţine 20g de proteine, conţinând toţi aminoacizii esenţiali.
- Detalii
- Scris de: Adrian Senciuc
Neurologul Oliver Sacks, profesor la Şcoala de Medicină a NYU şi autor al cărţii cu titlul "Omul care îşi confunda soţia cu o pălărie", vorbeşte fără perdea despre subiectul halucinaţiilor, povestindu-ne inclusiv despre conversaţia sa cu un păianjen.
- Detalii
- Scris de: Tiffany O'Callaghan
Şoarecii care au ceasul biologic de la nivelul celulelor grase defect se îngraşă dacă mănâncă atunci când ar trebui să doarmă, spune Georgios Paschos, doctor în medicină la Şcoala de Medicină Perelman, Universitatea din Pennsylvania.
- Detalii
- Scris de: Medical Xpress