Copiii de la FatimaÎn anul 1917, conform Bisericii Catolice, la Fatima, o localitate din Portugalia, a avut loc unul dintre numeroasele miracole cu care biserica îşi demonstrează temeinicia existenţei sale. Într-o serie de 4 articole, vom face o trecere în revistă a evenimentelor de la Fatima şi a secretelor pe care Fecioara Maria le-ar fi dezvăluit unor copii.

Printre cele mai contrariante mistere ale catolicismului modern sunt presupusele "miracole" şi "secrete" efectuate, respectiv divulgate de Fecioara Maria la Fatima, Portugalia, în 1917. În plus faţă de un pretins miraculos "dans al Soarelui", au fost dezvăluite şi trei secrete importante, două dintre ele fiind făcute publice în 1941. Al treilea secret - ţinut bine tăinuit de Vatican - nu  a fost făcut public până în anul 2000, aşteptarea aflării acestuia născând mult interes şi multă controversă. [...]

 

FECIOARA SE ARATĂ...

Apariţiile Fecioarei Maria la Fatima au avut loc în momente istorice tulburi. După căderea monarhiei portugheze în anul 1910 a urmat un val de sentimente anti-biserică, continuat de diverse conflicte revoluţionare şi implicarea Portugaliei în Primul Război Mondial.

Pe 13 mai 1917 trei copii păstori aveau grijă de animalele lor la aproximativ 4 kilometri vest de Fatima. Aceştia erau Lucia Santos de 10 ani, Francisco Marto, de 9 ani şi Jacinta Marto, sora lui Francisco, de doar 7 ani. O rază neaşteptată de lumină i-au făcut pe cei trei să coboare grabnic dealul pe care se aflau; apoi cele două fetiţe au fost martorele apariţiei uimitoare a unei frumoase doamne, radiind în lumină albă, stând între frunzele unui stejar tânăr.

 

Cei trei copii de la Fatima

Jacinta, Francisco şi Lucia

Lucia a fost singura care a vorbit "apariţiei", care a promis să-şi decline identitatea după şase luni, timp în care copii trebuiau să se întoarcă la locul în care s-au întâlnit în fiecare zi de 13 a fiecărei luni. Femeia misterioasă a spus că toţi trei vor merge în Rai, dar că Francisco, ce nu a putut-o vedea, va trebui să spună multe rugăciuni. Când o instruia pe Lucia să spună rugăciuni, băiatul a putut-o vedea pe femeie, dar nu putea să o şi audă. După ce le-a cerut copiilor să se roage pentru sfârşitul războiului, misterioasa apariţie s-a pierdut în înaltul cerului.

Chiar dacă cei trei copii au convenit să ţină secretă întâmplarea, odată ajunşi acasă, micuţa Jacinta le-a povestit părinţilor că a văzut-o pe Fecioara Maria. Ştirea s-a răspândit rapid, iar pe data de 13 a lunii următoare, când copiii s-au întors la locul viziunii, alţi 50 de credincioşi i-au însoţit. Îngenunchind în rugăciune în faţa stejarului, copiii au văzut-o pe femeia misterioasă coborând din cer şi oprindu-se între frunzele copacului.

Astfel s-a stabilit un soi de ritual care s-a repetat în fiecare lună la data specificată, deşi copiii au fost absenţi pe 13 august, întrucât au fost reţinuţi de autorităţi care s-au arătat sceptice faţă de povestea acestora şi i-au supus unui mic interogatoriu. Pe 13 iulie cei trei copii afirmaseră că primiseră un secret pe care nu îl puteau face public. Miracolul apariţiei femeii a rămas invizibil celorlalţi privitori, dar câţiva au afirmat că au văzut un mic nor ridicându-se din copac ori o mişcare a frunzelor copacilor, ca şi când rochia femeii în urcare către cer antrenase mişcarea frunzelor copacului.

 

Când cele şase luni s-au încheiat, pe 13 octombrie 1917, o zi cu vreme ploioasă, nu mai puţin de 70 de mii de persoane, anticipând un miracol, au venit în locul în care se aştepta să-şi facă apariţia finală Fecioara Maria. Din nou, aceasta s-a arătat numai copiilor. S-a identificat ca "Doamna rozariului" (rozariu - culegere de rugăciuni pentru Fecioara Maria). I-a îndemnat pe oameni să se căiască şi să construiască o capelă în acel loc. După ce a prezis sfârşitul războiului şi le-a oferit copiilor nişte secrete nedezvăluite, Fecioara Maria şi-a ridicat mâinile către cer. Atunci Lucia a exclamat: "Soarele!", iar oamenii privind către cer au observat cum un disc argintiu (Soarele) şi-a făcut apariţia dintre nori.

 

Adevăratele secrete de la Fatima, partea a 2-a

 Coperata Skeptical InquirerTextul de mai sus reprezintă traducerea articolului Real Secrets of Fatima de Joe Nickell, traducere realizată cu acordul revistei Skeptical Inquirer.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.


Dacă găsești site-ul util, ne poți ajuta cu o DONAȚIE