HIV este abrevierea pentru "Virusul Imunodeficienţei Umane", din eng."human immunodeficiency virus".
SIDA este abrevierea pentru "Sindromul Imunodeficienţei Dobândite", venind din eng. "Acquired Immune Deficiency Syndrome".

HIV este denumirea dată unui virus care prin slăbirea sistemului imunitar uman poate duce la deces. Un purtător al virusului HIV nu este în mod automat bolnav de SIDA.

 

 

SIDA este boala care apare ca urmare a unei infecţii grave a organismului ce se dezvoltă pe fondul prezenţei în organism a virusului HIV. Nu este corect să afirmăm că un purtător de HIV este bolnav de SIDA, dat fiind că ceea ce poartă numele de SIDA este în fapt o infecţie critică dintr-un ansamblu de infecţii posibile. Întrucât progresele din medicină din ultimii ani fac posibilă ducerea unei vieţi normale pentru mulţi pacienţi purtători de HIV - printr-o protecţie sporită pe cale medicamentoasă la infecţii - se întâmplă ca la foarte mulţi oameni purtători de HIV să nu se declanşeze niciodată SIDA.

 

Puteți comenta folosind contul de pe site, de FB, Twitter sau Google ori ca vizitator (fără înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (aprobate de admin).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


Ne poți ajuta cu o donaţie.


PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro