Zâmbim pentru că suntem bucuroşi ori fericiţi. Ne încruntăm atunci când suntem supăraţi. Studii recente însă arată că şi varianta inversă pare a fi adevărată: zâmbiţi, chiar dacă nu aveţi un motiv pentru a face astfel, şi ca prin minune starea de spirit  a dumneavoastră se va schimba (puteţi încerca chiar acum acest truc!).

Psihologi de la Universitatea din Cardiff au descoperit că acei pacienţi injectaţi cu botox, deci fără posibilitatea de a se mai încrunta (botoxul paralizează muşchii feţei) sunt, în medie, mai fericiţi decât cei neinjectaţi.

Michael Lewis, coautor al studiului asupra efectelor administrării botoxului asupra stării de spirit a pacienţilor a afirmat că "emoţiile noastre nu sunt mărginite doar la creier, ci şi alte părţi ale organismului au rol în formarea acestora". Un alt studiu - din mai 2008 - publicat în Journal of Pain arăta că pacienţii care în mod intenţionat au stat încruntaţi pe timpul administrării unor proceduri dureroase, au resimţit durerea cu o mai mare intensitate decât ceilalţi pacienţi, care s-au comportat normal.


Sursa: aici.

 


Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.


Dacă găsești site-ul util, ne poți ajuta cu o DONAȚIE