Tinuta la locul de muncaModul în care vă îmbrăcaţi are un impact mare asupra modului în care vă văd oamenii, ca şi asupra modulului în care vă vedeţi pe voi înşivă. După 99U, nu e vorba de a vă îmbrăca într-un anume fel, ci de luarea în considerare a audienţei şi de folosirea ei în folosul vostru.

 

 

 

 

Psihologia receptării la locul de muncă în funcţie de modul în care eşti îmbrăcat

Suntem familiarizaţi cu ideile ştiinţifice care justifică faptul că opţiunile noastre vestimentare afectează modul în care suntem văzuţi de oameni, idei care sunt valabile şi în cazul dinamicii relaţiilor de la birou. De exemplu, dacă doriţi să păreţi convingători şi autoritari pe Facebook, ar trebui probabil să nu vă expuneţi acolo o poză în costum, pentru a nu fi ironizaţi. Ideea avansată aici este aceea de a folosi în avantajul vostru ceea ce ştiţi despre un loc de muncă:

Costumele formale nu se potrivesc în orice situaţie. Cercetările arată că persoanele care poartă haine mai îndrăzneţe sunt percepute ca fiind mai atractive şi mai individualizate, lucru care ar putea avantaja industriile mai creative. Rochia casual poate fi, de asemenea, mult mai convingătoare pentru anumite audienţe. În 2010, o femeie experimentator a declarat că studenţii săi erau mult mai sârguincioşi în urmărirea instrucţiunilor ei detaliate când purta o vestimentaţie lejeră, nici sport, dar nici foarte elegantă, spre deosebire de ocaziile în care se îmbrăca elegant sau business.

Dacă aveţi nevoie să fiţi convingători la locul de muncă, concluzia pe care o puteţi trage din aceste studii este că nu există o regulă unică privind modul cum ar trebui să vă îmbrăcaţi. Trebuie să echilibraţi puterea autorităţii, pe care o obţineţi din eleganţă, cu o alură de camaraderie, care vine de la asemănarea cu audienţa şi care poate necesita o vestimentaţie mai lejeră.

Adevărul este că ceea purtaţi la locul de muncă schimbă modul în care vă văd oamenii. În conformitate cu două studii diferite, acest lucru are de asemenea un efect asupra modulului în care vă vedeţi pe voi înşivă. Deci, atunci când v-aţi îmbrăcat pentru a merge la serviciu, acordaţi-vă câteva secunde pentru a aprecia impactul psihologic al vestimentaţiei pe care o purtaţi - cum se potriveşte aceasta cu locul în care mergeţi şi cu cine vă însoţiţi. Apelaţi la 99U pentru mai multe sfaturi referitoare la utilizarea ştiinţei în avantajul vostru atunci când vă îmbrăcaţi.

Traducere de Maricica Botescu după the-psychology-behind-how-clothing-influences-how-people-see-you-at-work.

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.