Un studiu realizat recent de către Academia Sahlgrenska în colaborare cu universitatea suedeză Linköping, publicat în revista Pediatric Diabetes, arată că există o legătură între modul de alimentaţie al femeii însărcinate şi riscul viitorului copil de a se îmbolnăvi de diabet de tipul I.

 

Rezultatele studiului se bazează pe analiza a eşantioane de sânge de la aproximativ 6000 de copii cu vârsta de 5 ani. S-a constatat că riscul de a se îmbolnăvi de diabet de tipul I este mult mai mic la copiii ale căror mame au inclus vegetalele în alimentaţia zilnică pe perioada sarcinii.

Deocamdată datele deţinute oferă o primă evaluare a pericolului lipsei vegetalelor din meniul zilnic al gravidelor. Studii suplimentare sunt necesare pentru a trage o concluzie fermă şi definitivă în această privinţă.

Sursa: aici.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 



SUSȚINE SCIENTIA!
Donează
prin PayPal


Contact
| T&C | © 2021 Scientia.ro