RainmanRiscul de dezvoltare al autismului este crescut în rândul celor care au fraţi sau surori bolnavi de autism. Fraţii mai mici ai copiilor bolnavi de autism au mai multe şanse să dezvolte această boală, potrivit unui studiu efectuat de fundaţia caritabilă Autism Speaks din New York.

 

 

 

Sally Oznoff de la Universitatea din California, Davis, a studiat 664 de copii care proveneau din familii ce deja aveau un copil bolnav de autism. Echipa ei a conchis că acei copii erau predispuşi cu 19% mai mult decât în mod normal să dezvolte această boală – aproape dublu faţă de ultima estimare a riscului ridicat care era aproximată la 3-10% (Pediatrics, DOI: 10.1542/peds.2010-2825).

Rosa Hoekstra de la Universitatea Open din Milton Keynes, Marea Britanie, consideră că acest studiu – combinat cu descoperirile provenind de la studii anterioare asemănătoare efectuate pe gemeni – constituie dovada unei cauze genetice ale autismului. Hoekstra era de părere că procentajul mărit asociat riscului de a dobândi autism pe cale genetică ar putea fi rezultatul unui diagnostic mai bun decât înainte, cât şi al lărgirii numărului de simptome datorat modificării definirii acestora pentru a include mai multe cazuri.


 

 

Textul de mai sus reprezintă traducerea şi adaptarea articolului Autism risk rises for siblings of autistic children publicat de NewScientist. Scientia.ro este singura entitate responsabilă pentru eventuale erori de traducere, Reed Business Information Ltd şi New Scientist neasumându-şi nicio responsabilitate.
Traducerea: Alexandra Guta

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.