În ciuda imaginii stereotipe a fumătorilor, priviţi îndeobşte ca părinţi iresponsabili, se pare că aceştia sunt mai entuziaşti în ceea ce priveşte testarea copiilor cu vârste cuprinse între 1 şi 2 ani, pentru expunerea la fumul de tutun.

Un sondaj realizat în rândul a 477 părinţi din SUA a arătat faptul că 70% din nefumători şi 74% din fumători au sprijinit screening-ul, dacă acesta a fost realizat alături de testele obligatorii de numărătoare sangvină şi expunere la plumb (Pediatrie, DOI: 10.1542/peds.2010-2462).

 

Parinte fumand

 


Jonathan Winickoff de la Spitalul General Massachusetts pentru copii din Boston, autorul principal al sondajului, presează guvernul SUA să adopte testul, care realizează screening-ul sângelui pentru un produs de degradare al nicotinei numit cotinina. El susţine faptul că dovezile expunerii îi vor îndemna pe fumători să renunţe. De asemenea, un test pozitiv la un copil cu părinţi non-fumători, i-ar putea îndemna pe aceştia să caute sursa.

 


 


Textul de mai sus reprezintă traducerea şi adaptarea acestui articol, realizată cu acordul New Scientist. Scientia.ro este singura entitate responsabilă pentru eventuale erori de traducere, Reed Business Information Ltd şi New Scientist neasumându-şi nicio responsabilitate în această privinţă.

Traducere realizată de Ecaterina Pavel.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.