Revelatia de la FatimaCel de-al treilea secret de la Fatima a fost cel care a făcut cea mai mare vâlvă printre credincioşi şi nu numai. Ţinut secret o jumătate de secol, acesta a fost dezvăluit chiar de actualul papă Benedict al XVI-lea, pe atunci cardinal. În ce a constat acest secret şi în ce măsură profeţia acestuia s-a împlinit, mai jos în acest articol...

 

Adevăratele secrete de la Fatima, partea a 3-a

 

AL TREILEA SECRET

Aşa cum am afirmat în partea a 3-a a acestui articol, a existat şi un al treilea secret de la Fatima, care a fost în posesia Vaticanului începând cu anul 1957 şi subiect de discuţii şi speculaţii pentru toată perioada în care a fost ţinut secret, dar şi după. Anumiţi oficiali ai Bisericii Catolice au susţinut că ştiu care este acest al treilea secret, dar credibilitatea mărturiilor lor a fost scăzută, întrucât aceştia discutau despre documente de mâna a doua. Cu toate acestea, opinia publică a luat act de sugestiile lor referitoare la un al treilea război mondial şi un mare dezastru care urmau să se declanşeze cândva.

La mijlocul anului 2000 Biserica Catolică a dezvăluit cel de-al treilea secret care, se presupune, a fost împărtăşit Luciei în 1917 de către Fecioara Maria; acest secret a fost menţionat în scris în 1944 într-o scrisoare. Aceasta a fost înaintată în anul 1957 către Vatican, care a pus-o la păstrare în Arhivele Secrete.


 

Ioan Paul al II-lea împuşcat

Imagine publicată de CNS surprinzând împuşcarea papei Ioan Paul al II-lea de către turcul Mehmet Ali Ağca

 

Pe 26 iunie 2000 cardinalul Joseph Ratzinger, pe atunci prefect al doctrinei bisericii, acum papa Benedict al XVI-lea,  a vorbit într-o conferinţă de presă televizată. Secretul, caracterizat de Ratzinger ca "simbolic şi nu uşor de descifrat" consta într-o viziune a Luciei privind "un înger cu o sabie de foc în mâna stângă; aruncând flăcări, părea că întreaga lume va fi pârjolită; dar aceste flăcări se stingeau în contact cu splendoarea pe care Fecioara Maria o radia către înger prin mâna sa dreaptă. Îngerul, arătând către Pământ cu mâna sa dreaptă striga cu voce puternică: penitenţă, penitenţă, penitenţă!".

Viziunea a continuat descriind apariţia unui episcop îmbrăcat în alb, care era cuprins de durere şi tristeţe în timp ce mergea printr-un oraş părăsit. Episcopul se ruga pentru sufletele cadavrelor pe care le întâlnea în cale. După ce a ajuns pe vârful muntelui, stând în genunchi la baza unei cruci mari, episcopul a fost ucis de un grup de soldaţi care au tras cu gloanţe şi săgeţi în acesta. În acelaşi fel au murit şi alţi episcopi, preoţi, bărbaţi şi femei prezenţi acolo.

Mulţi dintre credincioşi au văzut în acest text o profeţie a încercării de asasinare a papei Ioan Paul al II-lea care a fost rănit prin împuşcare în 1981 de către un tânăr turc. Pentru cine a citit mai sus textul secretului  este evident că aproape niciun aspect al acestuia nu se potriveşte cu întâmplarea reală. Viziunea a vorbit despre un episcop, nu despre un papă. În realitate nu a murit nimeni, nu a fost vorba de soldaţi, nu au fost implicate săgeţi; nu au fost alţi episcopi ori preoţi ucişi.

 

Ioan Paul al II-lea si Mehmet Ali Agca

Papa Ioan Paul al II-lea îl vizitează pe turcul Mehmet Ali Ağca (cel care a vrut să-l ucidă) în închisoarea din Roma
Credit:
religion-cults.com

Viziunea poate fi înţeleasă ca având vreun sens numai privită retroactiv, prin încercarea de a potrivi elementelor profeţiei cu faptele reale după ce lucrurile s-au întâmplat. Este vorba despre acelaşi proces care are loc când este vorba despre profeţiile lui Nostradamus: "specialiştii" observă post-factum că "vizionarul" de origine franceză a prevăzut diverse evenimente ale istoriei. În cazul celui de-al treilea secret reconstituirea profeţiei stă în apropierea de realitate a unor elemente ale profeţiei, astfel: episcopul era de fapt "episcopul Romei, papa", iar acesta a fost lovit de un glonţ al unui ucigaş; desigur, celelalte detalii au fost ignorate. Cu toate acestea, Vaticanul a pretins în mod oficial că toate cele trei secrete reprezintă profeţii autentice: "Nimeni nu şi-ar fi putut imagina toate acestea".


Mulţi catolici adepţi ai teoriilor conspiraţiei au refuzat să creadă că al treilea secret a fost dezvăluit în totalitatea sa.
Ei spun că în realitate acest secret ar conţine o acuzaţie a schimbărilor din Biserica Catolică survenite de la cel de-al doilea Conciliu al Vaticanului (1962-1965) şi că un astfel de lucru ar fi stânjenitor pentru oficialii Bisericii de azi care susţin cele stabilite la acest conciliu.

Între timp, "vizionara" care a stârnit toată această poveste, Lucia Santos - care a devenit o soră carmelită, sora Lucia de Jesus şi care a murit pe 13 februarie 2005 - a fost plasată pe lista de aşteptare scurtă către canonizare. Cu siguranţă, reverberaţiile poveştii secretelor de la Fatima nu se vor sfârşi curând...

Sfârşit

 


 


 

Coperata Skeptical InquirerTextul de mai sus reprezintă traducerea articolului Real Secrets of Fatima de Joe Nickell, traducere realizată cu acordul revistei Skeptical Inquirer.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Ești „vizitator” ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 Ar fi util dacă ne-ai sprijini cu o donație!
Donează
prin PayPal ori
Patron


Contact
| T&C | © 2021 Scientia.ro