Durerea de spate în zona lombară este comună astăzi în rândul adulților. Sportul oferă o soluție rapidă și ieftină pentru a scăpa de această afecțiune.

Zona lombară este zona din partea de jos a spatelui. Este cea care creează probleme multor adulți, în special pe fondul unei vieți sedentare.

Durerea de spate poate fi ușoară și trecătoare, dar și persistentă și acută, aducând persoana într-o stare în care fiecare ridicare de pe scaun este o adevărată provocare.

Exercițiul de stretching pe care vi-l propunem în acest articol și pe care îl vom explica în continuare în detaliu este unul simplu de executat și ar trebui să ajute în eliminarea, după câteva antrenamente, a durerii persistente de spate. Desigur, asta dacă problemele nu sunt mai complicate și pot fi eliminate doar prin tratamente medicale (operație șamd).

Până atunci merită menționat că deși stretchingul este util, exerciții fizice de întărire a mușchilor spatelui sunt, probabil, și mai eficace. Un antrenament simplu, pe care-l poate urma aproape oricine, la sală sau acasă, poate fi accesat în cadrul acestui articol.


Execuția exercițiului de stretching:

1. Așează-te pe sol cu piciorul stâng întins
2. Îndoaie piciorul drept și plasează-l peste piciorul stâng, cu talpa piciorului drept lângă genunchiul piciorului stâng
3. Pune mâna dreaptă pe sol lângă șoldul drept
4. Pune mâna stângă pe genunchiul piciorului drept
5. Împinge cu cotul stâng genunchiul drept, răsucind trunchiul cât de mult poți către dreapta.
6. Menține suficientă presiune asupra genunchiului drept pentru a-l ține într-o poziție stabilă.
7. Repetă mișcarea cu celălalt picior.


Dacă ești interesat de exerciții de stretching, vezi articolul nostru: 20 de exerciții de stretching pre și post antrenament




Articolul are la bază informații din cartea Stretching anatomy (ed. 3)

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.