Un nou studiu publicat recent în revista The Journal of Pain de către psihologii Fadel Zeidan, Nakia S. Gordon, Junaid Merchant şi Paula Goolkasian de la Universitatea din Carolina de Nord arată că meditaţia are efecte concrete în reducerea percepţiei durerii. Se cunoştea, din cercetări anterioare, că meditatorii experimentaţi posedă capacitatea de a reduce senzaţia de durere. Noul studiu explică faptul că şi perioade foarte scurte de pregătire în arta meditaţiei (trei şedinţe de 20 de minute) au dat rezultate nesperat de bune.

Experimentul a constat în administrarea de şocuri electrice pacienţilor care urmaseră cursurile scurte de meditaţie şi compararea rezultatelor obţinute cu cele ale unor pacienţi care folosiseră alte tehnici de management al durerii: distragerea atenţiei şi tehnici de relaxare. Cercetătorii au constatat că cele mai bune efecte le-a avut meditaţia. 

Surprinzător pentru psihologi a fost să observe că şi după terminarea perioadei de meditaţie, pacienţii au arătat o scădere a sensibilităţii la durere.

Sursa: aici.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Ești „vizitator” ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 Dacă găsești util site-ul, ne poți ajuta cu o donație!
Donează
prin PayPal ori
Patron


Contact
| T&C | © 2021 Scientia.ro