Aproximativ trei milioane de americani au relaţii la distanţă, însă acestea rezistă? Contrar celor ştiute până acum, relaţiile la distanţă pot rezista, potrivit unui nou studiu publicat în Journal of Communication (Jiang & Hancock, 2013). Există doi factori care facilitează menţinerea relaţiilor la distanţă: partenerii să-şi transmită unul altuia informaţii cu caracter intim şi să aibă o opinie idealizată a celuilalt.



Studiul, care contrazice multe dintre sfaturile standard privitoare la derularea relaţiilor, a fost inspirat de creşterea numărului de persoane care au o relaţie la distanţă din cauza necesităţilor de studiu, locului de muncă sau emigrării. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 67 de cupluri: unele în care partenerii aveau o relaţie la distanţă, iar altele în care partenerii erau într-o proximitate fizică.

Cercetătorii au descoperit că perechile la distanţă aveau un grad mai ridicat de încredere şi chiar se simţeau mult mai intimi cu partenerii lor, în ciuda distanţei fizice. Crystal Jiang a explicat: „cultura noastră pune accentul pe faptul de a fi împreună fizic şi pe un contact faţă în faţă frecvent pentru relaţiile apropiate, însă relaţiile la distanţă sunt în mod evident împotriva tuturor acestor standarde. Oamenii nu ar trebui să fie atât de pesimişti referitor la romantismul de la distanţă. Cuplurile la distanţă se străduiesc mai mult decât perechile ce sunt apropiate din punct de vedere geografic să-şi comunice afecţiunea şi intimitatea, iar eforturile le sunt răsplătite”.

S-a demonstrat că, deşi nu este neapărat ideal să fii despărţit de partenerul tău perioade îndelungate de timp, oamenii găsesc metode prin care să facă faţă situaţiei. De asemenea, alte studii au descoperit că, deşi cei implicaţi într-o relaţie la distanţă vorbesc mai puţin, ceea ce îşi spun este impregnant cu mai mult sens. Acest lucru pare să echilibreze lipsa contactului fizic. Asta înseamnă că cei implicaţi în relaţii la distanţă au adesea niveluri similare de satisfacţie în relaţie şi stabilitate ca şi cei care sunt aproape unul de altul din punct de vedere geografic.

Totuşi, niciunul din aceste studii nu specifică nimic despre ce tipuri de oameni pot face faţă relaţiilor la distanţă. Cu toate că unele persoane pot avea în mod natural abilităţile cerute, în cazul altora acest lucru nu se aplică.

Totuşi, este încurajator de ştiut că în cazul în care o relaţie la distanţă nu poate fi evitată, multe persoane sunt capabile să-şi păstreze niveluri ridicate de intimitate, ceea ce facilitează stimularea relaţiei exact ca şi cum partenerii ar trăi în aceeaşi casă.

 



Traducere Ioana Mădălina Ilinca după can-long-distance-relationships-work cu acordul editorului

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.