TalieProbabil nu este o surpriză faptul că bărbaţii îşi subevaluează, iar femeile îşi supraevaluează greutatea. Dar este şi amuzant, şi trist să auzi că bărbaţii tind de asemenea să supraevalueze greutatea partenerelor. Detalii, în cele ce urmează.

 

 

 

În cadrul unui studiu realizat de Institutul de Cercetare Guvernamentală din Danemarca s-a dovedit că puţini dintre noi sunt capabili să-şi estimeze cu precizie greutatea. Poate în mod deloc surprinzător, bărbaţii îşi subevaluau în general propria greutate; mulţi dintre bărbaţii ai căror Indici de Masă Corporală (IMC) sugerau că erau obezi, considerau că au o greutate normală, conform Science Nordic. În schimb, femeile tind să-şi supraevalueze IMC-ul.

Din nefericire, bărbaţii supraevaluează şi greutatea femeilor. ”Acest lucru ne arată că nu numai noi, femeile, avem o percepţie nerealistă asupra greutăţii noastre, ci că aceste percepţii tind să se transfere de la un sex la altul, astfel încât ambele sex ajung să aibă această părere”, explică sociologul Vibeke Tornhøj Christensen, care a condus studiul. ”Atunci când bărbaţii încep să le perceapă pe femei ca fiind supraponderale chiar dinainte ca acestea să fie astfel se contrazice ideea generală conform căreia bărbaţilor le-ar plăcea femeile cu forme.”

Poate cel mai îngrijorător este faptul că această tendinţă este valabilă şi în cazul adulţilor care evaluează greutatea copiilor. ”Observăm acelaşi tipar şi aici”, explică Christensen. ”Părinţii tind să considere fetele supraponderale, iar băieţii subponderali. Este ca şi cum am fi mai duri cu fiicele decât cu fiii noştri.”

Din punct de vedere evoluţionist, se presupune de mult timp că femeile preferă o statură mai mare la bărbaţi, în timp ce femeile rubensiene sunt mai atractive pentru bărbaţi. Aceste rezultate, care arată că bărbaţii le percep pe femei ca fiind grase chiar şi atunci când acestea nu sunt, sugerează că acest lucru s-ar putea schimba, fiind fără îndoială afectat într-o anumită măsură de conceptul de frumuseţe promovat de media. Deşi reprezintă un titlu amuzant, rezultatele indică o problemă socială mai gravă – una care se dovedeşte a fi greu de rezolvat.

 

 

Articolul reprezintă traducerea articolului Men: Your Girlfriend Isn’t as Fat as You Think She Is, publicat pe site-ul gizmodo.com.
Traducere: Ana Cristina Dumitrache

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.