Institutul Național de Sănătate Publică din România a publicat recent rezultatele unei analize efectuate pentru perioada 26.02 - 18.03.2020 asupra modului în care a evoluat epidemia de COVID-19 în România. E de menționat că în cele câteva zile trecute de la ultima zi care a făcut obiectul analizei, 18 martie, numărul de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 aproape s-a dublat (261 vs 433). Iată concluziile studiului:1. 86% din cazuri au fost confirmate la persoane cu vârste între 20 și 59 ani.
2. Din cele 261 de cazuri confirmate la 13 martie, 127 au fost înregistrate la persoane care au revenit în România din străinătate. În 66% din cazuri țara de proveniență a fost Italia.

3. Doar 36% din cazurile confirmate au prezentat simptomatologie specifică infecției cu noul coronavirus înainte de diagnosticul de laborator.


4. 94,7% din cazurile cu simptome au dezvoltat o formă ușoară în cursul internării, 1,1% o formă moderată, iar 4,2% o formă severă.


Studiul poate fi citit integral aici.

Pt a posta comentarii: creați un cont pe site, folosiți contul de FB, Twitter sau Google ori postați ca vizitator (fără nicio formalitate de înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (nu se publică automat).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


Sprijiniţi-ne cu o donaţie.


PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro