bauturi alcooliceDe multă vreme consumul de alcool este asociat cu cancerul şi răspândirea acestuia în organism, dar mecanismul din spatele acestei relaţii nu a fost descifrat până în prezent. Cercetători de la Centrul Medical al Universităţii Rush au identificat un mecanism celular care ar putea oferi o explicaţie pentru această potenţială conexiune între consumul de alcool şi maladia secolului XX.

 

În cadrul unui studiu publicat recent în revista "Alcoolismul: Cercetare clinică şi experimentală", o echipă de la Universitatea Rush condusă de către Dr. Christopher Forsyth, asistent la catedra de medicină şi biochimie, susţine că a identificat un mecanism celular prin care alcoolul stimulează un proces ce poartă numele de tranziţie epitelial-mezenchimală, în urma căruia celule canceroase obişnuite devin foarte agresive şi încep să se răspândească în organism. Se pare că alcoolul activează anumite semnale intracelulare implicate în acest proces de tranziţie.


Sursa: aici

 

Puteți comenta folosind contul de pe site, de FB, Twitter sau Google ori ca vizitator (fără înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (aprobate de admin).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


Ne poți ajuta cu o donaţie.


PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro