AlăptareIncidenţa cancerului la sân ar putea fi redusă de la 6,3% la 2,7% dacă femeile şi-ar alăpta copiii pentru mai mult de 6 luni şi nu ar fuma. Renunţarea la alăptat reprezintă un factor important privind creşterea numărului celor care suferă de afecţiunea amintită.

 

 

 

Cercetători spanioli care şi-au publicat rezultatul cercetărilor în Journal of Clinical Nursing au arătat că apariţia cancerului la sân ar putea fi întârziată cu aproximativ 10 ani dacă femeile ar alăpta copiii cărora le dau naştere mai mult de 6 luni şi nu ar fuma. Studiu s-a realizat pe 504 femei cu cancer la sân cu vârste între 19 şi 91 de ani.

Femeile nefumătoare carea au alăptat mai mult de 6 luni şi nu au fumat au fost diagnosticate, în medie, la 68,4 ani, spre deosebire de nefumătoarele care au alăptat mai puţin de 3 luni (58 de ani) şi nefumătoarele care au alăptat între 3 şi 6 luni (57 de ani).

La femeile fumătoare nu s-au constatat beneficii ale alăptatului pe o perioadă lungă. Cauza acestor diferenţe dintre femeile care alăptează pe perioadă lungă şi cele care alăptează puţin se consideră a fi reducerea nivelului de estrogen pe perioada sarcinii şi a alăptatului.

Sursa: breastfeeding-six-months-breast-cancer

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.