SomnCare este soluţia pentru un somn odihnitor? Artistul suprarealist Salvador Dali a abordat reîmprospătarea memoriei într-un mod simplu, chiar neortodox. Stătea cu o cheie în mână, pendulând deasupra unei plăci de metal plasată pe podea şi se lăsa purtat de somn.

 

 

Odată ce avea să adoarmă profund, cheia va aluneca dintre degete şi va zdrăngăni pe placă trezindu-l imediat.

Dali a susţinut că această tehnică îi oferea toată odihna de care avea nevoie înainte de a începe o nouă activitate. Poate că el descoperise ceva. Cercetătorii susţin că ne simţim odihniţi, dacă suntem treziţi în a doua etapă a somnului, dintre cele patru etape existente. Mai mult chiar, în prezent tehnologia ne permite să manipulăm aceste etape, oferindu-ne eventual o cale rapidă spre o odihnă binecuvântată.

Este recomandat să adoptăm această tehnologie? Ideea de a reduce durata somnului "neproductiv", va stârni interesul mai multor persoane. Dar întreruperea somnului are efecte fizice şi mentale complexe, prin urmare va trebui să ne asigurăm că nu renunţăm la un somn de primă clasă în schimbul unei stări de veghe de calitatea a treia.

Dali a transformat visele sale în artă, şi în consecinţă, într-o avere. Cei mai mulţi dintre noi nu reuşesc să realizeze un lucru atât de profitabil cu ajutorul timpului în care nu suntem funcţionali, dar asta nu înseamnă că acest timp este pierdut.



Traducere de Ecaterina Pavel după the-keys-to-sleep

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.