Munca in ture in domeniul medicalMunca în ture este deosebit de neplăcută. Trecerile frecvente de la lucratul pe timp de zi la cel pe timp de noapte au fost asociate în trecut cu problemele cardiace şi cancerul, iar o nouă cercetare arată că aceasta poate creşte la femei şi riscul de îmbolnăvire cu diabet de tip 2.

 

 

Această descoperire se aplică acelor biete suflete nenorocite care trebuie să treacă de la ture de zi la ture de noapte în mod regulat.

Cercetătorii au analizat date adunate în timpul unui studiu asupra stării de sănătate a 175000 de asistente din America, acoperind o perioadă de 20 de ani din viaţa lor. Analizând aceste date, cercetătorii au descoperit că pe măsură ce creştea perioada în care asistentele trebuiau să lucreze în ture, riscul de îmbolnăvire creştea şi el. O dată ce informaţiile au fost ajustate în funcţie de greutatea corporală, s-a observat o creştere cu 24% a riscului dezvoltării  de diabet de tipul 2 la oamenii care lucrau în ture pe termen lung. Munca în ture este asociată şi cu o greutate corporală mare, care sporeşte şi mai mult probabilitatea de a face diabet.

De asemenea, este uşor să speculezi că o parte din această problemă este determinată de mesele neregulate şi nesănătoase, care pot deveni rapid o regulă atunci când programul tău este în permanentă schimbare. Ţinând cont de faptul că 15 milioane de oameni lucrează în ture în întreaga SUA, asta are un impact semnificativ asupra stării generale de sănătate a naţiunii şi ar trebui să servească drept un semnal de alarmă care să sporească atenţia şi prevenţia în cazul celor care lucrează în ture.

Citiţi studiul aici.



Textul reprezintă traducerea articolului
Shift work linked to type 2 diabetes, publicat de io9.com.
Traducerea: Ana Cristina Dumitrache

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.