Pierderea auzului este o boală care se instalează în timp. Mulţi oameni nici nu-şi dau seama când se întâmplă. O nouă cercetare arată că una dintre consecinţele pe termen lung ale acestei boli ar putea fi demenţa. Citiţi detalii în articolul următor...
De asemenea, se pare că pierderea auzului este mult mai răspândită decât am realizat. Conform unui studiu publicat în Arhivele de Medicină Internă, peste 20% dintre americanii de peste 12 ani suferă de pierderea auzului, cel puţin la nivelul uneia dintre urechi – asta înseamnă cam de două ori mai mult decât se estima. Unul din opt americani şi-ar putea pierde auzul ambelor urechi.
Studiul – condus de Frank Lin, un profesor de epidemiologie de la Universitatea John Hopkins – se bazează pe date colectate prin intermediul Sondajelor de Sănătate Naţională şi Examinare Nutriţională (SSNEN). Cifrele SSNEN includ informaţii despre bărbaţi şi femei de toate vârstele şi rasele din întreaga ţară, folosite pentru a realiza ceea ce Lin numeşte primul set de date care ilustrează statistic pierderea auzului la nivelul întregii populaţii a S.U.A.
”Acest lucru ne dezvăluie pentru prima dată adevărata amploare a problemei şi ne arată ce chestiune importantă este pierderea auzului”, explică Lin.
Deci cum îţi dai seama că începe să-ţi slăbească auzul? Cercetătorii au definit pierderea auzului ca incapacitatea de a auzi sunete mai joase de 25 de decibeli – un număr standard stabilit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Acest nivel de zgomot este comparabil cu o şoaptă discretă dintr-o bibliotecă unde este linişte, deci dacă ultima ta vizită acolo a părut puţin prea lipsită de sunete, poate ar trebui să consulţi un orelist.
”Dacă (pierderea auzului) se confirmă, chiar ar trebui să te tratezi”, a spus Lin, care susţine că medicamentele care ajută la îmbunătăţirea auzului s-au dovedit a fi un tratament lipsit de riscuri. ”S-a stabilit clar că medicamentele care ameliorează auzul doar ajută şi nu dăunează.”
Articolul reprezintă traducerea articolului 20% of Americans suffer from a condition associated with dementia, publicat de io9.com.
Traducere: Ana Cristina Dumitrache