3D fară ochelariSuntem în era 3D. Dar mulţi consideră ochelarii 3-D supărători. Toshiba este pe cale să devină prima companie care va produce televizorul 3-D care nu mai cere folosirea ochelarilor 3-D specifici pentru a  crea iluzia de tridimensionalitate.

 

 

 

După lansarea primul televizor 3D de către Panasonic, multe alte firme au trecut la producţia de astfel de echipamente, previzionându-se o vânzare masivă a noilor dispozitive. Numai că vânzările stagnează şi principalul motiv este acela că mulţi consideră insuportabilă purtarea ochelarilor 3-D.

Folosind o tehnologie revoluţionară, noul televizor va crea imagini 3-D fără ca telespectatorul să mai fie nevoit să poarte ochelarii specifici.  În primă fază, Toshiba intenţionează să pună în vânzare 3 modele, unul având ecranul de 21 de inch, iar momentul lansării va fi cel mai probabil în preajma sărbătorilor de iarnă.

 

CUM FUNCŢIONEAZĂ TELEVIZIUNEA 3D FĂRĂ OCHELARI?

În 3-D-ul clasic (deşi atât de recent, iată că-l putem numi deja clasic...), imagini diferite sunt proiectate către cei doi ochi ai privitorului; imaginile 3-D sunt create de sistemul vizual. (Pentru mai multe detalii privind 3D-ul clasic, citiţi acest articol).

 

 

3D fără ochelari

 

Pentru a crea imagini 3-D fără a mai fi nevoie ca telespectatorul să poarte ochelari, Toshiba a creat un sistem integrat de proiecţie a imaginilor ce emite razele de lumină la unghiuri diferite (vezi imaginea de mai sus); pe baza acestui sistem de proiecţie, creierul creează imagini 3-D.


 

Bibliografie:
yomiuri.co.jp/dy/business/T100824003774.htm
http://technotechgadgets.com/2010/08/toshiba-3d-tv-can-be-watched-without-glasses/

.

Puteți comenta folosind contul de pe site, de FB, Twitter sau Google ori ca vizitator (fără înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (aprobate de admin).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 Donează prin PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro