iPhoneAshley Towns, un tânăr student australian în vârstă de 21 de ani din Sydney, a revendicat "paternitatea" a ceea ce pare a fi primul virus informatic creat special pentru telefoanele inteligente de tip iPhone. Virusul se transmite de la un telefon la altul şi schimbă wallpaper-ul configurat pe ecranul telefonului cu o fotografie a interpretului popular în anii '80 - Rick Astley, devenit cunoscut mai ales cu hit-ul "Never Gonna Give You Up".

Virusul nu poate afecta decât telefoanele anterior jailbreak-uite de către posesori. Jailbreaking-ul este o operaţie în urma căreia posesorii de iPhone-uri pot instala pe aparatele lor şi aplicaţii care nu beneficiază de avizul Apple.

Ashley Towns a declarat pentru ABC News Online că a creat virusul pentru a atrage atenţia asupra problemelor de securitate care pot apărea în urma unei operaţiuni de jailbreak-ing. Virusul exploatează faptul că unii utilizatori de iPhone, după o operaţiune de jailbreaking, urmată de instalarea unui serviciu de acces de la distanţă, precum SSH, uită să schimbe parola implicită asociată programului instalat, care este unică pentru toate iPhone-urile. Astfel, aparatele devin accesibile din exterior.

Autorul a afirmat şi că virusul creat de el nu produce pagube, nefăcând decât să schimbe wallpaper-ul aparatului. De asemeni, devirusarea este foarte facilă şi constă în schimbarea parolei telefonului şi ştergerea câtorva fişiere din memoria dispozitivului.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Ești „vizitator” ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 Ar fi util dacă ne-ai sprijini cu o donație!
Donează
prin PayPal ori
Patron


Contact
| T&C | © 2021 Scientia.ro