Interfata creier computerUn studiu recent efectuat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Southampton a demonstrat posibilitatea comunicării interumane cu puterea gândului, totul cu ajutorul unor electrozi, a unui computer şi a unei conexiuni la Internet.

 

Primul pas nu mai reprezintă o noutate absolută. Interfaţarea creier-computer (Brain-Computer Interfacing - BCI) este o tehnologie care poate fi folosită la capturarea semnalelor electrice generate la nivelul creierului uman şi transformarea acestora în comenzi care să permită oamenilor controlul (doar cu puterea gândului) a unor dispozitive cum ar fi calculatoare, roboţi sau medii virtuale computerizate.

Experimentul a fost dus mai departe de către Dr Christopher James, cercetător la Institutul de Cercetări în domeniul Sunetului şi Vibraţiilor al Universităţii din Southampton. Scopul acestuia a fost extinderea limitelor tehnologiei BCI pentru a demonstra fezabilitatea comunicării de tip creier-creier (B2B - brain-to-brain). Dr. Christopher James a folosit tehnologia BCI pentru a transmite gânduri (translatate sub forma unei serii de biţi) prin intermediul Internetului către o altă persoană, al cărei calculator recepţionează şi interpretează respectiva secvenţă de date.

Iată două clipuri care înfăţişează experimentele lui Christopher James:

Sursa: aici

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 Dacă găsești util site-ul, ne poți ajuta cu o donație!
Donează
prin PayPal ori
Patron


Contact
| T&C | © 2021 Scientia.ro