Interfata creier computerUn studiu recent efectuat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Southampton a demonstrat posibilitatea comunicării interumane cu puterea gândului, totul cu ajutorul unor electrozi, a unui computer şi a unei conexiuni la Internet.

 

Primul pas nu mai reprezintă o noutate absolută. Interfaţarea creier-computer (Brain-Computer Interfacing - BCI) este o tehnologie care poate fi folosită la capturarea semnalelor electrice generate la nivelul creierului uman şi transformarea acestora în comenzi care să permită oamenilor controlul (doar cu puterea gândului) a unor dispozitive cum ar fi calculatoare, roboţi sau medii virtuale computerizate.

Experimentul a fost dus mai departe de către Dr Christopher James, cercetător la Institutul de Cercetări în domeniul Sunetului şi Vibraţiilor al Universităţii din Southampton. Scopul acestuia a fost extinderea limitelor tehnologiei BCI pentru a demonstra fezabilitatea comunicării de tip creier-creier (B2B - brain-to-brain). Dr. Christopher James a folosit tehnologia BCI pentru a transmite gânduri (translatate sub forma unei serii de biţi) prin intermediul Internetului către o altă persoană, al cărei calculator recepţionează şi interpretează respectiva secvenţă de date.

Iată două clipuri care înfăţişează experimentele lui Christopher James:

Sursa: aici

 

Puteți comenta folosind contul de pe site, de FB, Twitter sau Google ori ca vizitator (fără înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (aprobate de admin).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


Ne poți ajuta cu o donaţie.


PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro