Într-un studiu recent ingineri de la Universitatea Wisconsin-Madison descriu un dispozitiv care ajută la pierderea greutății și care este mai puțin invaziv decât operația. Implantul în cauză, de mărimea unei monede și gros de un milimetru, se atașează pe exteriorul stomacului și utilizează energie generată de mișcările stomacului pentru funcționare.



Cum funcționează acest implant atașat stomacului?

Manipulând semnalele transmise de stomac către creier prin intermediul nevului vag - calea de comunicare dintre stomac și creier. Prin intermediul a două fire de aur dispozitivul se conectează direct la nerv. Prin această manipulare a semnalului se poate transmite starea de sațietate mai rapid către creier decât în mod normal (fără implant), diminuându-se astfel cantitatea de alimente ingerate, ceea ce duce, desigur, la pierderea de greutate.

Studiul a fost efectuat pe șoareci (următoarea etapă: experimentarea pe porci), iar după 100 de zile s-a observat că efectele asupra greutății sunt remarcabile și nu au fost identificate efecte secundare ale atașării implantului de stomacul animalelor de test.


Șoarecii au pierdut 38% din greutate în 15 zile, după care greutatea s-a păstrat sub control.

Este de menționat că în trecut au fost efectuate studii pe oameni și porci în cadrul cărora s-a blocat semnalul nervului vag, constatându-se pierderi semnificative al greutății, precum și un bun control al nivelului de zahăr din sânge.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.