Deşi există multe motive pentru care unii utilizatori încă mai folosesc Windows XP, din momentul din care Microsoft a anunţat că sistemul de operare nu va mai avea asistenţă tehnică, mulţi se întreabă, probabil, dacă nu a venit timpul pentru a-şi lua rămas bun de la Windows XP şi să ureze un bun venit noului Chromebook în viaţa lor. Încă vă întrebaţi de ce?! Acum veţi afla motivul…

 



Chromebook costă mult mai puţin decât alte laptopuri

Preţul unui Chromebook este într-adevăr ceea ce poate atrage un număr mare de utilizatori. Un Chromebook poate avea preţul de 199$, de exemplu Acer C720, iar pentru cei care îşi permit să investească mai multe există Samsung Chromebook 2 cu preţul de 319$. Dacă aceste preţuri sunt mari, aş dori să vă amintesc faptul că un laptop cu Windows costă $500 sau chiar mai mult, iar un laptop Apple costă 1,000$.

Google la fel oferă reduceri pentru companiile care vor să înlocuiască un alt sistem de operare cu Chromebook.

Chromebook are un sistem de operare mult mai sigur


Probabil că mulţi dintre noi au avut vreo problemă cu vreun virus folosind sistemul de operare Windows XP. Cu noul Chromebook această problemă va dispărea, fiindcă fiecare laptopul cu sistemul de operare furnizat de Google este protejat de viruşi.

Chrome este compatibil cu Linux

Chiar dacă Chromebookul are multe aplicaţii care se pot folosi offline, multe dintre ele nu sunt disponibile pe Chrome Web Store. Însă avem bune veşti, Chromebook este bazat pe Linux, ce înseamnă că există o serie de distribuții Linux, care pot fi rapid și ușor instalate pe orice Chromebook, aceasta vă permite să instalaţi orice software care este compatibil cu Linux, cum ar fi Skype ori VLC Media Player.



Surse:
www.makeuseof.com/tag/forget-linux-chromebook-perfect-replacement-windows-xp
www.omgchrome.com/why-a-chromebook-is-the-perfect-windows-xp-upgrade
www.mobileshop.eu/blog/android/a-chromebook-as-an-alternative-to-windows-xp

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.