filtru traficÎn curând, internauţii de pe teritoriul Australiei nu vor mai avea acces la orice site din Internet. Guvernul australian intenţionează să activeze un filtru pentru traficul online efectuat de către rezidenţii de pe continentul din emisfera sudică. Orice încercare de a accesa de pe teritoriu australian o pagină de internet se va solda cu confruntarea acesteia cu o listă secretă de site-uri interzise de guvernul acestui stat.

Site-urile interzise, în special cele cu conţinut ilegal (pornografie, activităţi teroriste, armament, consum de droguri) vor fi selectate de către un organism independent care va ţine cont şi de reclamaţiile publicului consumator de internet, conform unei declaraţii a Ministrului Comunicaţiilor, Stephen Conroy. O perioadă de teste de 7 luni, pe durata căreia guvernul şi furnizorii de internet au colaborat, a dovedit, se pare, că eficienţa tehnologiei de filtrare este de 100%.


Posibilitatea activării în viitorul apropiat a filtrului a generat o serie de controverse, astfel luând naştere o pagină de internet dedicată celor care se opun aceste iniţiative guvernamentale, dar şi un grup pe site-ul de socializare Facebook adresat celor care susţin mişcarea împotriva cenzurării accesului la unele pagini web.

 

Surse: AICI şi AICI.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Ești „vizitator” ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 Dacă găsești util site-ul, ne poți ajuta cu o donație!


Contact
| T&C | © 2022 Scientia.ro