Baterii nucleareO echipă de cercetători de la universitatea statului Missouri a construit o baterie de dimensiuni comparabile cu o monedă, care produce energie folosindu-se de descompunerea unor compuşi chimici radioactivi. Pe măsură ce substanţele radioactive se descompun, sunt eliberate particule energetice care, captate şi utilizate corespunzător, pot da naştere unor curenţi electrici.


Bateriile pot avea o durată medie de viaţă de până la 1 milion de ori mai mare decât bateriile obişnuite, susţine echipa din Missouri, condusă de Jae Wan Kwon. Deşi are la bază materiale radioactive, dispozitivul este sigur în condiţii normale de utilizare. Deşi oamenii asociază termenul "nuclear" ideii de pericol, surse de energie nucleară sunt folosite cu succes şi în condiţii de siguranţă în cadrul multor dispozitive, precum regulatoarele de ritm cardiac, sateliţii ori sistemele subacvatice. Noutatea absolută vine în acest caz din miniaturizarea acestor dispozitive.

 

Sursa: aici

Puteți comenta folosind contul de pe site, de FB, Twitter sau Google ori ca vizitator (fără înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (aprobate de admin).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


Ne poți ajuta cu o donaţie.


PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro