YouTubeHDÎncă o veste bună pentru creatorii de materiale video care folosesc serviciile Youtube.com. Începând de luni, 16 noiembrie 2009, Youtube va suporta formatul video HD de înaltă rezoluţie 1080p, conform unui anunţ postat pe blogul propriu al gigantului web. Site-ul va permite vizualizarea clipurilor video în format de înaltă definiţie 720p sau 1080p, în funcţie de calitatea materialului video încărcat pe server de autor. În prezent, singurul format de înaltă definiţie în care pot fi vizualizate videoclipurile încărcate pe Youtube este 720p.

Utilizatorii cu procesoare de ultimă generaţie şi monitoare de mari dimensiuni vor putea profita din plin de noua facilitate oferită. Cei care au încărcat în trecut materiale video de înaltă rezoluţie vor beneficia de pe urma noii opţiuni, deoarece Youtube va actualiza rezoluţia afişată pe site a materialelor ale căror originale au fost încărcate în format 1080p.


Pentru a vă face o imagine despre calitatea imaginii videoclipurilor 1080p, urmăriţi secvenţele video accesibile la adresele indicate mai jos (calculatoarele mai vechi nu vor rula satisfăcător cele două secvenţe video):

Un clip video de test filmat cu o cameră digitală model Toshiba Camileo S10 în format HD 1080p,

 

respectiv un trailer în format HD 1080p al filmului de animaţie "Toy Story 3 ":

 

Sursa: AICI.

Puteți comenta folosind contul de pe site, de FB, Twitter sau Google ori ca vizitator (fără înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (aprobate de admin).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


Ne poți ajuta cu o donaţie.


PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro