akamaiAkamai Technologies, o companie cu sediul în Cambridge, Massachusetts, care oferă servicii globale de distribuţie a conţinutului în Internet, pune la dispoziţia vizitatorilor site-ului corporaţiei o serie de statistici foarte interesante privind starea reţelei informaţionale planetare. De pildă, pot fi vizualizate informaţii în timp real despre distribuţia cantitativă a traficului de date, despre oraşele care au cele mai lente conexiuni la Internet (termenul tehnic folosit este "latenţă"), ori despre zonele unde au loc cele mai numeroase atacuri online.

akamai

Compania oferă servicii de distribuţie a conţinutului web la nivel planetar. Akamai menţine şi administrează în mod transparent pentru utilizatorii de Internet duplicate ale informaţiilor foarte accesate din reţeaua globală. Conţinutul, uneori întregi site-uri web, alteori fişiere media de tip audio, imagini, video ori animaţii de pe serverele clienţilor, este stocat şi pe servele Akamai, care uneori sunt mai uşor accesibile utilizatorilor de Internet.


În funcţie de poziţia geografică a vizitatorului care accesează informaţia şi în mod transparent pentru acesta, serverul Akamai este ales pentru a furniza o pagină ori un anumit fişier în detrimentul serverului original. De multe ori timpii de download ori de încărcare a paginii sunt mai mici în cazul folosirii serverelor Akamai. Astfel, se elimină congestiile de trafic în reţeaua globală şi se îmbunătăţesc timpii de download. În cazul oraşelor mari ale lumii, pe situl akamai.com se pot face comparaţii între calitatea traficului şi performanţele obţinute prin intermediul reţelei globale, respectiv pe varianta oferită de Akamai.


Clic AICI pentru a vizualiza în timp real informaţiile pe site-ul akamai.com !
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Ești „vizitator” ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 Dacă găsești util site-ul, ne poți ajuta cu o donație!
Donează
prin PayPal ori
Patron


Contact
| T&C | © 2021 Scientia.ro