Ochelari recunoaştere feţePoliţiştii brazilieni vor dispune de o tehnologie ce pare a-şi găsi sorgintele în filmele cu Robocop. Astfel, aceştia vor fi echipaţi cu ochelari speciali care pot scana feţele persoanelor dintr-o mulţime şi care sunt capabili de a depista în mod automat infractorii.

 

 

 

 

Ochelarii folosesc o tehnologie avansată de recunoaştere facială care poate scana 400 de feţe pe secundă la o distanţă de 45m.


Profilul facial! Ochelarii scanează 46.000 de puncte biometrice de pe faţa unei persoane şi o compară cu cea a unui infractor dintr-o bază de date specifică. Când ochelarii depistează un răufăcător (de fapt camera video ataşată de ei e cea care execută acest lucru), o lumină roşie se aprinde în interiorul lentilelor, alertându-l pe poliţist şi îndrumându-l în ceea ce trebuie să facă.


Obiectivul imediat al acestui proiect este de a testa aceşti ochelari de tip Robocop la evenimente unde se adună un număr foarte mare de persoane (meciuri de fotbal sau concerte), astfel încât poliţia se va familiariza cu această nouă tehnologie până în 2014, când va avea loc în Brazilia, Cupa Mondială de Fotbal. O mare preocupare a organizatorilor Cupei Mondiale de Fotbal a fost şi este securitatea.


Dacă aţi văzut filmele cu Robocop, probabil vă amintiţi cum acesta avea ”grijă” cu uşurinţă de partea lui de infractori. Să sperăm că şi poliţiştii brazilieni vor putea face asta!


 


Textul reprezintă traducerea articolului Brazilian Police to Wear Glasses That Can Scan Faces to Find Criminals, publicat pe gizmodo.com.
Traducerea: Alexandru Olteanu

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.