Breaking BadDacă ideea centrală a serialului Breaking Bad, aceea că un profesor de chimie de liceu şi un fost elev fac echipă pentru a intra în domeniul producerii de metamfetamină, vi se pare exagerată, iată un caz care arată felul în care viaţa poate oglindi arta.

 

 

 

 

The Boston Globe informează că Irina Kristy, profesoara universitară de matematică în vârstă de 74 de ani şi fiul ei de 29 de ani, Grigory Genkin, sunt acuzaţi că au fabricat metamfetamină în casa lor din Somerville, Massachusetts. Kristy este asistent universitar adjunct la Universitatea Boston (unde încă mai predă). Nu ştiu detaliile parcursului ei academic, dar îmi imaginez că faptul de a nu avea niciun post ar putea-o împinge la nişte acţiuni destul de înfricoşătoare:

”Lector în departamentul de matematică al UB încă din 1987, Kristy predă câte trei cursuri în fiecare semestru, a spus vineri purtătorul de cuvânt al instituţiei, Colin Riley. Kristy a mai predat matematică şi ca profesor adjunct la Universitatea Suffolk din 1985 şi până luni, când, ”după ce universitatea a aflat despre acuzări”, i s-a ”dat concediu administrativ până la sfârşitul semestrului”, a spus vineri purtătorul de cuvânt Greg Gatlin”.

Irina Kristy
Irina Kristy

Pe 7 noiembrie, în timpul percheziţionării ce a durat o zi întreagă a apartamentului de la etajul al doilea de pe strada Oxford, numărul 19, pe care Genkin şi Kristy îl împart, investigatorii de la agenţiile locale, statale şi federale au găsit dovezi că locul era folosit pentru a fabrica metamfetamină, aşa cum a afirmat poliţia din Somerville într-o declaraţie făcută luna trecută.

Autorităţile au aruncat ”o mare cantitate de materiale ce puteau fi periculoase”, iar brigada ce se ocupă de bombe a detonat alte substanţe primejdioase. Aşa cum a observat un fost student de-al ei, care a scris în The Suffolk Voice, ”probele pe care Drug Enforcement Administration (D.E.A.) le-a adunat din apartament reprezintă ingrediente folosite în mod normal atunci când fabrici metamfetamină. Lista include: solvenţi, medicamente şi lichide reactive în sticle vechi de Snapple. Fiind eu însumi student al profesoarei Kristy, găsesc aceste probe şocante, întrucât nu a existat nici măcar un curs în acest semestru în care ea să nu bea dintr-o sticlă de Snapples [...] ”

Dumnezeule, până şi Jesse Pinkman a învăţat rapid că niciodată nu ”găteşti” acolo unde mănânci. Apropo de studenţii ei, niciunul nu părea peste măsură de încântat în legătură cu purtarea ei de la cursuri, dar au afirmat că profesoara Kristy dădea note mari cu uşurinţă. După acest incident, chiar ar trebui să existe o ordonanţă neoficială la nivelul universităţii care să garanteze studenţilor note gratuite de 10 dacă profesorii lor sunt acuzaţi de fabricare de droguri...

 

 

Textul reprezintă traducerea articolului Well-breaking-bad--happened-in-real-life publicat de io9.com.
Traducere: Ana Cristina Dumitrache

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.