Incarcator eolian pentru telefonul mobilVom continua în cele ce urmează cu prezentarea altor câteva invenţii trăsnite, de care cel mai probabil nu aţi auzit până acum. Vă invităm să citiţi despre chiloţii anticelular, uscătorul special de sutiene, păpuşa-calmant sau colacul de toaletă cu cântar încorporat.

 

 


Invenţii trăsnite (1)



Cea mai trăsnită invenţie a elveţienilor o reprezintă chiloţii anticelular. Andreas Sallman s-a gândit la binele bărbaţilor din întreaga lume şi a inventat lenjeria intimă care îi protejează pe aceştia de radiaţiile telefonului mobil, ferindu-i astfel de eventualele probleme de infertilitate. Materialul folosit pentru această lenjerie include şi fire de argint, ceea ce, susţin producătorii, ecranează undele emise de telefonul mobil într-un mod atât de eficace, încât un aparat băgat într-o pereche de astfel de chiloţi pierde contactul cu reţeaua GSM.

Uscătorul special de sutiene a fost inventat pentru ca femeile să scape de grija care le-au frământat dintotdeauna: deteriorarea sutienului din cauza fibrelor şi dantelelor extrem de sensibile. Acest uscător foloseşte radiaţii infraroşii care evaporă apa, fără a afecta ţesătura sutienului.

Încărcătorul eolian pentru telefoane mobile are formă de moară şi captează adierile de vânt prin intermediul unui ventilator şi le transformă în energie electrică. Un motoraş preia acea energie şi încarcă bateria telefonului. Aceasta invenţie poate fi de-a dreptul utilă în caz de v-aţi rătăcit în...junglă.


 


Oricine poate păţi să aibă o zi proastă şi apoi să fie nervos. Alţii s-ar putea să nu ştie cum să scape de furie, fără a se descărca pe cei din jur. Japonezii au avut o idee ingenioasă pentru a scăpa de aceste probleme: au inventat păpuşa-calmant. Ea îi poate calma într-un mod foarte original pe cei ce au o criză de nervi, căci acceptă cu seninătate să fie strânsă de gât sau să primească pumni, până când proprietarul se linişteşte. În plus, ea mai spune şi replici enervante în timp ce primeşte bătaie, provocându-l şi mai tare pe „agresor”. După o sesiune prelungită de lovituri şi strangulări, păpuşa se îmbujorează brusc şi începe să se manifeste într-o manieră extrem de comică, fapt care are de obicei darul de a calma instantaneu. Testele au arătat că succesul metodei folosite este garantat în 75% dintre cazurile celor ce nu-şi pot stăpâni nervii.

Doamnele şi domnişoarele care sunt foarte preocupate de greutatea lor şi se cântăresc în fiecare zi, pot acum să-şi economisească ceva timp, căci s-a inventat colacul de toaletă cu cântar încorporat. Astfel, ele nu mai sunt nevoite să utilizeze cântarul clasic, căci pot să-şi monitorizeze greutatea în timp ce...îşi rezolvă necesităţile fiziologice.

Câţiva specialişti de la Ministerul Apărării al Marii Britanii au pus la punct un gel de protecţie împotriva gloanţelor. Acest gel trebuie introdus în compoziţia materialului din care se obţin căştile militarilor. Inedita substanţă, de culoare portocalie, denumită „D-30”, îşi poate schimba forma de agregare şi astfel din lichidă devine solidă, având capacitatea de a distruge glonţul cu pricina, prin declanşarea unor reacţii chimice, care corodează proiectilul. Guvernul de la Londra a alocat 100.000 de lire sterline unei companii britanice pentru a dezvolta şi implementa în practică salvatorul gel. Armata engleză intenţionează să extindă folosirea produsului şi la fabricarea vestelor antiglonţ.

 

 

 

Bibliografie:
Eugenia Moraru, “Marile invenţii şi descoperiri ale omenirii”, editura “Donaris”, 2009

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.