Socrate a început practic filosofia occidentală, fiind enervant și chestionând pe toată lumea cu privire la motivul pentru care cred ceea ce cred. Nimeni nu-i putea răspunde foarte bine, așa că au trebuit să inventeze filozofia doar pentru a-l face să tacă. Cea mai notabilă realizare a sa este probabil faptul că el a fost prima persoană care și-a dat seama cum să se simtă superior fără să știe mare lucru.

Textul benzii desenate:

Socrate: Toată lumea din Atena este proastă. Am să călătoresc în viitor, unde oamenii vor fi învățat așa de multe, astfel încât în fine o să pot vorbi și eu cu cineva deștept.

Socrate intră într-o cabină telefonică și călătorește în viitor.

Socrate: Ah, viitorul! Prin dialectică, toți oamenii trebuie să fi devenit între timp înțelepți și să fie în stare să înțeleagă adevărul!

Socrate, anul 1300: Păgâni în flăcări? E o prostie fără margini. De ce nu au devenit oamenii mai deștepți? Să mai înaintăm un pic în timp.

Socrate, anul 1932: Domnule Hitler, ideile tale sunt stupide! Te-ai gândit la asta?

Socrate, anul 1970: Asta e ceea ce ei numesc filozofie!?

Interlocutorul: Și aceasta este ceea ce se numește „secțiunea de comentarii”, care permite un dialog deschis pe tot pământul.

Socrate, astăzi, pe computer: Super, în sfârșit! O agora de dimensiunea Pământului, unde toți comunică, unde cele mai bune idei pot înflori!

Socrate privește computerul șocat și neîncrezător: Se întâmplă să ai niște cucută la tine?

 

Dacă vreți să știți mai multe despre Socrate și gândirea acestuia, citiți articolele noastre dedicate dialogurilor platonice, unde personajul principal este maestrul lui Platon, Socrate.

Traducere și adaptare după existentialcomics.com cu acordul editorului.

 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.