Această bandă desenată este o parodiere a prototipului înțeleptului izolat de lume, care gândește la sensul vieții (ceilalți bănuind că l-a și găsit), dar care trăiește ca și cum viața nu are nimic de oferit decât să o trăiești în izolare.

Pe de altă parte, istoria filozofiei poate fi comparată cu lungă și complicată conversație peste milenii între nenumărați gânditori, care, în bună parte, s-au aplecat asupra sensului vieții, dar care nu au venit cu teorii convingătoare, care să schimbe fundamental modul nostru de a fi (deși, de-a lungul timpului, diverse religii și filozofii au impus „proceduri” de viețuire, urmate mai mult sau mai puțin riguros). Omul este încă în căutarea sensului vieții...

 

Traducere și adaptare după existentialcomics.com cu acordul editorului.

 

 

 

Puteți comenta folosind contul de pe site, de FB, Twitter sau Google ori ca vizitator (fără înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (aprobate de admin).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Comentariul tău, publicat ca Vizitator, va fi evaluat în vederea publicării. Doar utilizatorilor care au cont pe site ori face folosesc conturile de FB, Twitter ori Google li se publică în mod automat comentariile.
    Un ins · 11:09 05.10.2020
    a.) Sensul vietii = stari emotionale, "instinctul fericirii" dupa cum afirma Nietzsche, sau "principiul placerii" dupa cum zicea plagiatorul Freud. Daca dai la o parte starile emotionale, nu mai ramane nimic, oamenii sunt morti chiar daca umbla de ici-colo. b.) D.p.d.v. rational, nici aici nu exista un sens, sensul este o certitudine, omul nu cunoaste decat probabilitati. Viata nu are sens, dar e interesanta.
Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


Ne poți ajuta cu o donaţie.


PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro