Adeseori, în mod greşit, aceste cuvinte sunt folosite ca şi cum ar însemna acelaşi lucru ori diferenţele dintre sensurile celor doi termeni ar fi nesemnificative.

Astronomia, succint spus, este o ştiinţă care studiază mişcările, structura şi evoluţia corpurilor cereşti, Universul în totalitatea lui.

Astrologia, în schimb, este o pseudoştiinţă care pretinde că poate prezice destinul şi caracterul omului după poziţia şi mişcarea aştrilor.

După cum aţi observat, sunt convins, mass-media promovează mai degrabă opiniile astrologilor, decât pe cele ale astronomilor. Rubrica numită „horoscop" este obligatorie în paginile ziarelor (fie ele şi de calitate, după cum se autointitulează unele), iar posturile TV pun la dispoziţie spaţii generoase de emisie pentru diverşi ipochimeni semi-oligofreni care scâncesc cu seriozitate despre cum o să fie mâine ori la anul, în judeţul Vrancea ori la Timişoara, pentru cei numiţi Ion ori Gică ori pentru cei născuţi la 6 dimineaţa ori la miez de noapte. Desigur, totul rezultă clar din mişcarea astrelor...

 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.


Dacă găsești site-ul util, ne poți ajuta cu o DONAȚIE