1. Meteoritul Hoba este cel mai mare meteorit intact de pe Terra. Are circa 60 de tone și a lovit Terra acum circa 80.000 de ani. Este și cea mai mare bucată de fier de proveniență naturală de pe Pământ. Astăzi meteoritul este atracție turistică. (link ‹eng›)



2. Icebergul B-15 este cel mai mare cunoscut vreodată. A avut 11.000 de kilometri pătrați, 295 km lungime și 37 de kilometri lățime. (link ‹eng›)




3. Gunoiul reprezintă o problemă pe Terra. Dar omul a lăsat / aruncat pe Lună peste 200 de tone de deșeuri pe timpul multiplelor misiuni, cu sau fără om la bord. De la părți ale rachetelor la pungi cu excremente umane. (link ‹eng›)


4. Micromortul este o unitate de măsură care arată probabilitatea ca ceva să te omoare. Un micromort arată o probabilitate de 1 la un milion. De exemplu, cu fiecare 10 km de condus o motocicletă acumulezi un micromort (riscul de accident), iar nașterea prin cezariană este estimată a fi echivalentul a 170 de micromorți. (link ‹eng›)


5. Este posibil să reinstalezi Windows 10 fără să pierzi aplicații sau fișiere.




6. Nils Bohlin, un inginer lucrând pentru Volvo, a inventat centura de siguranță în 1959, prezentă astăzi pe toate autovehiculele. Invenția a fost fost transmisă tuturor fabricanților de mașini, fără nicio pretenție financiară. Se estimează că au fost salvate cel puțin un milion de vieți. (link ‹eng›)

 

 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.