La cererea unora dintre cititorii noştri, în ultimele zile am pus la punct o versiune a site-ului Scientia.ro pentru telefoanele mobile. Ar trebui să funcţioneze pe orice tip de telefon mobil care are posibilitatea conectării la Internet şi vizualizării unei pagini web.

Privind înregistrările realizate de trafic.ro referitoare la numărul vizitatorilor unici care intră pe site-ul nostru folosind un telefon mobil, am observat că în ultimele luni numărul acestora a crescut. Raportat la numărul vizitatorilor unici pe zi, numărul vizitatorilor de pe telefonul mobil este încă redus (sub 2%, după cum se poate vedea şi din tabelul de mai jos), dar trendul este clar: vor fi din ce în ce mai mulţi care ne vor citi articolele din metrou, autobuz ori taxi.

Iată statistica pe o săptămână a celor care ne-au accesat prin telefoane mobile:

Joi, 07.04.2011 49 (1,19%)
Miercuri, 06.04.2011 51 (1,15%)
Marti, 05.04.2011 48 (1,07%)    
Luni, 04.04.2011 65 (1,29%)      
Duminica, 03.04.2011 49 (1,20%)      
Sambata, 02.04.2011 54 (1,92%)      
Vineri, 01.04.2011 37 (1,16%)    

Am făcut şi două capturi de ecran (de pe un telefon iPhone), pe care vi le prezentăm mai jos. După cum se poate observa - simplitate maximă, în aşa fel încât navigarea să fie foarte simplă, iar încărcarea paginii să se facă foarte rapid.

Pentru cei care vor să acceseze direct lista ultimelor articole publicate, fără a mai vizualiza lista secţiunilor site-ului, le recomandăm să adauge la favorite linkul ce apare după apăsarea butonului Start (http://www.scientia.ro/start.html).

 

Scientia pe mobil

Scientia pe mobil

 

Există posibilitatea accesării versiunii pentru PC şi pe telefonul mobil. Poate fi accesată din partea de jos a paginii, Standard Version. Ulterior se poate reveni pe versiunea de mobil, apăsând butonul Mobile Version.

Oriunde v-aţi afla pe site, în versiunea pentru telefoane mobile, există un buton Home, în partea de sus, care vă aduce pe pagina de start a site-ului.

Versiunea de mobil este în versiune beta şi funcţionează doar pentru site şi secţiunea Q&A. Forumul va funcţiona pe mobil în versiunea standard. Dar cum este mai mult text, nu sunt probleme cu încărcarea paginilor.

Cei care doriţi să ne daţi o mână de ajutor, vă rugăm să testaţi funcţionalitatea aplicaţiei pe telefonul dumneavoastră şi să ne scrieţi la comentarii eventualele probleme ori dacă lucrurile sunt în regulă.

Vă rugăm să specificaţi telefonul pe care l-aţi folosit şi, sintetic, problema, recomandarea ori, simplu, că aplicaţia funcţionează ok. Mulţumim.

 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.


Dacă găsești site-ul util, ne poți ajuta cu o DONAȚIE