Iluzia optică prezentă în imaginea de mai jos este, în opinia noastră, superbă. După cum uşor vă puteţi da seama, modul în care cei doi săteni sunt aşezaţi în stânga şi în dreapta pasajului, creează iluzia prezenţei unei figuri de mari dimensiuni care ocupă intrarea în pasaj.

Imaginea ilustrează un pasaj din satul Ticino din Elveţia, care este situat în sudul ţării şi unde se vorbeşte exclusiv limba italiană.

Probabil că această iluzie este una printre puţinele unde ambele motive sunt la fel de puternice pentru creierul nostru, putând trece cu uşurinţă de la imaginea în care-i vedem pe cei doi săteni la imaginea unde vedem figura impunătoare o persoanei cu chelie, prezentată din profil.

Cum vi se pare?

 

Pentru mai multe iluzii optice, accesaţi secţiunea Scientia dedicată acestora: Iluzii Optice şi daţi câteva clicuri pe paginile blogului Scientia, unde puteţi, de asemenea, găsi câteva zeci de iluzii optice. Desigur, motorul de căutare implementat pe site-ul nostru vă poate da o mână de ajutor în cazul în care sunteţi grăbiţi.

 

Pasaj din Ticino, Elveţia

 

 

 

Credit: www.moillusions.com

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.