O de la origineVă invităm să luaţi parte la o călătorie fascinantă alături de Piccolina, o micuţă moleculă de apă, care ne relatează povestea interesantă a formării planetei noastre şi a apariţiei vieţii pe Terra. Aflaţi detalii urmărind videoclipul de mai jos.

 

 

 

Am descoperit întâmplător în această dimineaţă canalul Youtube Evolution of life 09, care conţine o serie de filmuleţe foarte reuşite pe tema evoluţiei vieţii pe Terra, adresate în special copiilor, ca alternativă la lecţiile mai degrabă plictisitoare de care au uneori parte în sălile de clasă. Şi adulţii pot afla, desigur, lucruri interesante urmărind animaţiile.

 

 

 

Şi mai mare ne-a fost încântarea când am constatat că unele dintre clipuri sunt traduse în limba română. Traducerea şi subtitrarea poartă semnătura lui Daniel Andriev, cu o menţiune specială pentru consultantul ştiinţific prof. sec. dr. Sorina Andriev. Le mulţumim şi noi pe această cale pentru iniţiativă!

Realizatorul filmului de mai sus este Yannick Mahé. Filmul este o coproducţie CNDP & CNRS/Christian Sardet (2008). Pentru mai multe detalii vizitaţi site-ul Evolution of Life. Site-ul a fost creat în 2009, anul aniversării a 150 de ani de la publicarea celebrei lucrări a lui Charles Darwin intitulată în original "On the Origin of Species by Means of Natural Selection," cât şi cu ocazia a 200 de ani de la naşterea părintelui evoluţionismului.

Vom reveni în zilele următoare şi cu alte filme de pe canalul Youtube Evolution of Life.

 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.