Flavonoidele reprezintă o clasă de metaboliți secundari ai plantelor, cunoscuți pentru proprietățile lor antioxidante și pentru faptul că sunt prezenți în alimentele de origine vegetală.
Flavonoid class | Flavonoid | |
---|---|---|
Antocianidine | 1 | Cyanidin |
2 | Delphinidin | |
3 | Malvidin | |
4 | Pelargonidin | |
5 | Peonidin | |
6 | Petunidin | |
Flavan-3-oli | 7 | (-)-Epicatechin* |
8 | (-)-Epicatechin 3-gallate* | |
9 | (-)-Epigallocatechin* | |
10 | (-)-Epigallocatechin 3-gallate* | |
11 | (+)-Catechin* | |
12 | (+)-Gallocatechin* | |
13 | Theaflavin | |
14 | Theaflavin-3,3'-digallate | |
15 | Theaflavin-3'-gallate | |
16 | Theaflavin-3-gallate | |
17 | Thearubigins | |
Flavanone | 18 | Eriodictyol |
19 | Hesperetin | |
20 | Naringenin | |
Flavonei | 21 | Apigenin |
22 | Luteolin | |
Flavonoli | 23 | Isorhamnetin |
24 | Kaempferol | |
25 | Myricetin | |
26 | Quercetin | |
Isoflavone | 27 | Daidzein |
28 | Genistein | |
29 | Glycitein |
Sursa: www.ars.usda.gov