CurcanE la modă să mănânci carne de curcan. Cică e mai curat şi mai sănătos, are mai puţin colesterol... şi e ceva mai scump. Mai mult de un sfert din curcanii pe care îi cumpărăm de la supermarket au Listeria, Campylobacter şi Clostridium, dacă nu toate la un loc...

 

Pericolele alimentaţiei - carnea tocată (3)

Alt sfert dintre curcani ies pozitiv la testele pentru Salmonella. Unele forme de Salmonella sunt rezistente la antibiotice. Ce ne facem şi cu ăştia?

Ei bine, şi de această dată există soluţii. Căutaţi în supermarket curcanii ecologici. Cei mai mulţi din curcanii disponibili în raioanele de carne sunt îmbuibaţi de producători cu antibiotice, ceea ce a dus deja la dezvoltarea unor forme de bacterii rezistente. În curcanii crescuţi ca la mamaia la ţară nu veţi găsi antibiotice. Încă ceva, cumpăraţi doar curcan ambalat în folie de plastic la producător. Dacă nu găsiţi, nu îi puneţi în sacoşă peste alte alimente, ca să nu le contaminaţi şi pe ele.

 

Curcan  pregătit



Ar trebui să schimbaţi şi acasă ceva. Felul în care pregătiţi şi manipulaţi carnea. Trataţi-o ca şi cum ar fi contaminată. Atenţie la chiuvetă şi la vasele care vin în contact cu carnea. Preparaţi-o la o temperatură suficient de înaltă ca să fiţi siguri că a fost sterilizată de orice fel de bacterie.

Când curăţaţi vasele, tacâmurile şi resturile, schimbaţi des buretele. Nici nu vă imaginaţi ce se ascunde în acel banal bureţel de spălat vasele...

Pericolele alimentaţiei - ouăle (5)

 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.