Ciocolata, cafea, vin rosuSe pare că multe dintre viciile noastre au de fapt efecte secundare sănătoase. Ştim deja că ciocolata ajută circulaţia sangvină, reduce riscul bolilor cardiace, ameliorează tusea şi poate ajuta la buna funcţionare a creierului pe măsură ce îmbătrânim.

 

 

Se pare că, în plus, ciocolata poate fi şi un tratament pentru HPV. Vinul roşu este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi disponibili, întrecând multe medicamente, şi poate ajuta chiar şi la prevenirea orbirii.

Acum, noi cercetări au arătat că şi cafeaua s-ar putea alătura ciocolatei şi vinului, pentru a forma un trio perfect de bunătăţi sănătoase. Într-un studiu suedez publicat în „Cercetări asupra cancerului mamar”, s-a dovedit cu cei care beau cafea în cantităţi mari prezintă niveluri semnificativ scăzute de cancer mamar.

Studiul a inclus 6000 de femei, comparând persoane care nu beau cafea cu persoane care consumă mai mult de cinci ceşti pe zi. O dată ce s-au luat în considerare şi alţi factori de influenţă (cum ar fi vârsta la instalarea menopauzei, exerciţiul fizic, greutatea, educaţia şi istoricul familial referitor la cancerul mamar), s-a observat o diminuare semnificativă a incidenţei cancerului mamar la iubitorii de cafea.

Din nefericire, acest lucru nu este valabil pentru toate formele de cancer mamar. Rezultatele au arătat că femeile care consumau de la cinci ceşti în sus aveau cu 57% mai multe şanse de a nu dezvolta cancer mamar în forma estrogen receptor-negativ şi cu 33% mai multe şanse de a nu dezvolta cancer mamar în forma progesteron receptor-negativ, forme care au în general un pronostic mai rău decât versiunile pozitive.

Ciocolată, vin şi cafea. Ar putea fi şi mai rău.


 

Articolul reprezintă traducerea articolului Want to stay healthy and cancer-free? Have some coffee, chocolate, and wine, publicat de io9.com.
Traducere: Ana Cristina Dumitrache

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.