CE ESTE UN ATAC DOS, DENIAL OF SERVICE?

Denial-of-Service (DoS) este un tip de atac asupra unui server, în scopul diminuării drastice a capacităţii de operare ori chiar al opririi acestuia. Atacarea unui server web poate duce la blocarea serverului şi, pe cale de consecinţă, la nefuncţionarea tuturor paginilor web susţinute de serverul respectiv.

Cea mai frecventă metodă de realizare a atacului Denial-of-Service este transmiterea unui număr uriaş de solicitări către server, pe care acesta nu mai este în măsură să le proceseze în timp util, ceea ce va conduce la dificultăţi în funcţionarea serverului ori chiar la blocarea completă.

 

 

Efectul îl puteţi observa în cazul unor site-uri care devin brusc populate cu foarte mulţi utilizatori, iar serverul nu este pregătit pentru numărul mare de interogări pe care utilizatorii le efectuează. Acest lucru s-a întâmplat, de exemplu, cu ceva luni în urmă, cu versiunea online a programelor postului Antena3; succesul pe care l-a avut transmiterea live pe Internet a emisiunilor postului a depăşit, se pare, aşteptările inginerilor de la televiziunea menţionată, la ore de mare audienţă fiind aproape imposibil să poţi vedea pe Internet emisiunile.

 

CE ESTE UN ATAC DDOS, DISTRIBUTED DENIAL OF SERVICE?

 

Un atac Distributed-Denial-of-Service (DDoS) este un atac DOS care are particularitatea folosirii mai multor calculatoare pentru transmiterea cererilor către calculatorul-ţintă, în scopul saturării acestuia.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Ești „vizitator” ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 Ar fi util dacă ne-ai sprijini cu o donație!
Donează
prin PayPal ori
Patron


Contact
| T&C | © 2021 Scientia.ro