Mesaj în fața unui bar din Stockholm. Credit: Colm Fulton/Reuters

În timp ce toate celelalte țări din Europa au impus măsuri stricte de circulație a persoanelor, în încercarea de a limita răspândirea noului coronavirus, Suedia a rămas excepția. Școli, grădinițe, baruri, restaurante, stațiuni de schi, cluburi sportive, coafoare - toate rămân deschise, asta la săptămâni după ce totul s-a închis în țările din zonă, precum Danemarca și Norvegia.


Universitățile au fost închise, iar vineri guvernul a înăsprit restricțiile pentru evenimente publice, limitându-le la cel mult 50 de persoane.

Cei care au simptomele specifice COVID-19 se pot întoarce la muncă sau la școală la doar două zile după ce se simt mai bine. Dacă un părinte începe să prezinte simptome, își poate trimite copiii la școală liniștit.

Abia în ultimele două zile numărul morților a început să crească semnificativ. La data scrierii articolului în Suedia sunt circa 3.500 de persoane infectate, 105 morți și peste 200 de persoane la terapie intensivă.

Va rămâne Suedia la fel în săptămânile ce urmează? Puțin probabil, odată ce numărul de bolnavi ce necesită internare va testa limitele sistemului medical.

 

Sursa: TheGuardian

 

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.