Imagine a virusului SARS-CoV-2 obținută cu ajutorul microscopului electronic

Una dintre curiozitățile COVID-19 este că această boală are efecte devastatoare asupra bătrânilor, dar copiii sunt feriți de forme severe ale bolii. Niciun copil sub 10 ani nu a murit, deși copiii nu sunt feriți de infecția cu SARS-CoV-2.

Care este explicația?


Este prematur să spunem că știm răspunsul la această întrebare, dar iată care sunt teoriile avansate de cercetători:

1. Pe timpul epidemiei de SARS (2002-2003) s-a observat că sistemul imunitar al copiilor, aflat încă în dezvoltare, produce cantități reduse de citokine (molecule de natură proteică ce transmit informații între celule), care produc inflamația țesutului, comparabil cu adulții, iar acest nivel scăzut de citokine le-ar protejat plămânii de la o vătămare serioasă. Una dintre problemele infecției cu SARS-CoV-2 constă în reacția excesivă a sistemului imunitar, care duce la afectarea plămânilor.

2. Copiii s-ar putea să beneficieze de faptul că expunerea lor la coronavirusuri este limitată, comparativ cu cea a adulților. Adulții au deja anticorpi împotriva coronavirusurilor. Este posibil ca acești anticorpi, inadecvați pentru noul virus, să provoace mai mult rău decât bine.

Încă nu știm dacă și copiii infectați transmit boala. Dar dacă înțelegem de ce copiii trec peste COVID-19 cu ușurință, am putea găsi rapid o soluție pentru cazurile severe ale adulților.

Sursa: NewScientist

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.