Harta țărilor infectate cu noul coronavirus (14 martie 2020)

Un studiu publicat în urmă cu câteva zile de către cercetători germani, unul dintre primele studii din afara Chinei care analizează date clinice de la pacienți cu COVID-19, arată că cei infectați cu noul coronavirus (denumit SARS-CoV-2) eliberează o cantitate mare de virus în prima fază a infecției, fapt ce explică de ce virusul se transmite atât de rapid în jurul lumii.

Studiul a constat în monitorizarea a 9 pacienți infectați cu SARS-CoV-2, prin analiza unor mostre de salivă, sânge, urină și excremente. Iată care sunt principalele concluzii.


1. Pacienții cu simptome blânde, testați, vor fi pozitivi și dacă sunt testați la câteva săptămâni după ce s-au vindecat.

2. La 10 zile după ce au început să afișeze simptomele clasice ale bolii, deși au încă virusul, aceștia nu mai pot infecta alți oameni.

3. Largi cantități de virus sunt expulzate de pacient, din gât, în prima parte a infecției, când oamenii, de regulă ignoră situația, și-și văd de viața de zi cu zi. După cinci zile cantitatea de virus se reduce, cu excepția situațiilor în care pacientul arată o înrăutățire a sănătății, cum ar fi primele semne de pneumonie.

4. Cantitatea de virus eliminată de pacienții cu COVID-19, în perioada în care cantitatea este maximă, este de 1.000 de ori mai mare decât cantitatea de virus emisă pe timpul epidemiei de SARS (SARS - Sindromul Acut Respirator Sever), din 2002-2003. Epidemia de SARS a fost oprită după 8 mii de infectări. Astăzi, 14 martie 2020, sunt 155 de mii de persoane infectate în toată lumea și peste 5.000 de decese.

5. Virusul nu a putut fi cultivat pornind de la mostre de sânge și urină luate de la persoane infectate.

6. Sistemul imunitar al celor infectați creează anticorpi în 6-12 zile, ceea ce explică de ce 80% dintre cei infectați nu dezvoltă forme severe ale bolii.

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.