curryO substanţă chimică ce poate fi obţinută din curcumă - un ingredient folosit la obţinerea amestecului de condimente de origine indiană cunoscut sub numele de curry - ar putea reprezenta un medicament natural împotriva celulelor canceroase, conform unui studiu efectuat de o echipă de cercetători de la Cork Cancer Research Centre.

 

Dr Sharon McKenna şi echipa sa au descoperit că curcuma - condiment prezent în praful de curry alături de chimion, coriandru, piper ori ardei iute - conţine o substanţă care la numai 24 de ore de la administrare a început să omoare celulele canceroase. Experţii oncologi cred că descoperirile publicate în British Journal of Cancer ar putea ajuta medicii să găsească noi tratamente împotriva acestei maladii.



S-a observat şi că celulele canceroase încep să se autodigere după ce substanţa chimică din compoziţia curcumei generează semnalele letale pentru celulele cu funcţionare defectuoasă.


Sursa: aici.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Ești „vizitator” ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 



Ar fi util dacă ne-ai sprijini cu o donație!
Donează
prin PayPal ori
Patron


Contact
| T&C | © 2021 Scientia.ro