curryO substanţă chimică ce poate fi obţinută din curcumă - un ingredient folosit la obţinerea amestecului de condimente de origine indiană cunoscut sub numele de curry - ar putea reprezenta un medicament natural împotriva celulelor canceroase, conform unui studiu efectuat de o echipă de cercetători de la Cork Cancer Research Centre.

 

Dr Sharon McKenna şi echipa sa au descoperit că curcuma - condiment prezent în praful de curry alături de chimion, coriandru, piper ori ardei iute - conţine o substanţă care la numai 24 de ore de la administrare a început să omoare celulele canceroase. Experţii oncologi cred că descoperirile publicate în British Journal of Cancer ar putea ajuta medicii să găsească noi tratamente împotriva acestei maladii.S-a observat şi că celulele canceroase încep să se autodigere după ce substanţa chimică din compoziţia curcumei generează semnalele letale pentru celulele cu funcţionare defectuoasă.


Sursa: aici.

Puteți comenta folosind contul de pe site, de FB, Twitter sau Google ori ca vizitator (fără înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate (aprobate de admin).

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Loghează-te ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


Ne poți ajuta cu o donaţie.


PayPal ()


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro