gena cheie cancer sanOamenii de ştiinţă au localizat o genă care joacă un rol important în multe din cazurile de cancer mamar. Botezată NRG1 (neuregulină-1), gena respectivă este implicată şi în procesele de evoluţie a tumorilor care apar la nivelul intestinelor, prostatei, ovarelor sau vezicii urinare.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Cambridge spune că descoperirea lor oferă informaţii vitale privind modul de răspândire a tumorilor canceroase.
NRG-1, localizată în cadrul cromozomului 8, este gena cu cel mai important rol în suprimarea tumorilor descoperită în ultimii 20 de ani, conform părerii Dr. Paul Edwards, şeful echipei de cercetători de la Cambridge, iar descoperirea ei ar putea reprezenta un pas major în lupta împotriva cancerului.


Sursa: aici

Modulul de comentarii de mai jos poate fi folosit, dar este încă în perioada de testare. Logarea prin FB și Google nu funcționează pt moment.
Se pot publica comentarii după înregistrare ori pur și simplu ca vizitator (fără nicio formalitate de înregistrare). Pt vizitatori comentariile sunt moderate, înainte de publicare.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
symbols left.
Loghează-te cu... ( ori Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 


Dacă găsiţi scientia.ro util, sprijiniţi-ne cu o donaţie.


PayPal ()
Susţine-ne pe Patreon!


Contact
| T&C | © 2020 Scientia.ro