Imagini ale planetei Marte realizate de o sondă spaţială NASA ce orbitează planeta au fost analizate de cercetători de la Colegiul Imperial şi Colegiul Universitar din Londra şi, conform acestora, indică faptul că acum aproximativ 3 miliarde de ani pe planeta roşie existau lacuri formate în urma topirii gheţii, lacurile având diametrul de aproximativ 20 de kilometri.

Cercetări anterioare sugerează că în trecut Marte a trecut printr-o perioadă de încălzire şi umezeală, dar acum 3,8-4 miliarde de ani planeta şi-a pierdut cea mai mare parte a atmosferei şi a devenit rece şi aridă.


 


Cercetătorii englezi cred că planeta Marte a avut perioade de încălzire şi în era Hesperiană, perioadă în care se considera că Marte a fost doar un tărâm îngheţat.

Ceea ce cercetătorii au observat în imagini sunt mici canale de comunicaţii între lacuri (pe care le puteţi vedea în imagine, indicate de săgeţi), canale ce nu s-ar fi putut forma decât ca urmare a comunicaţiei între diverse lacuri ce s-au deversat unele în altele.

 

 


Pentru mai multe detalii, citiţi articolul din Physorg.com.

Write comments...
symbols left.
Ești vizitator ( Sign Up ? )
ori postează ca „vizitator”
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.