virus de iPhoneAm anunţat acum câteva zile apariţia primului virus de iPhone, creat de un tânăr student australian din Sydney pentru a atrage atenţia asupra potenţialelor găuri de securitate ale sistemului de operare al popularului telefon inteligent de la Apple.

Dacă viermele informatic creat, conform propriei declaraţii, de către Ashley Towns era unul inofensiv, care doar schimba wallpaper-ul afişat de ecranul aparatului, un al doilea virus, denumit “iPhone/Privacy.A”, care are la bază codul sursă dezvoltat de Towns şi care funcţionează tot pe dispozitivele jailbreak-uite, trebuie luat în seamă foarte serios.

Programul maliţios este capabil să acţioneze asupra  email-urilor şi SMS-rilor primite, asupra întâlnirilor stabilite în agendă, contactelor, fotografiilor, fişierelor audio şi video, dar şi asupra altor tipuri de date stocate pe telefon cu ajutorul diverselor aplicaţii instalate.

Încă nu este clar ce se întâmplă cu informaţiile pe care virusul le accesează în mod fraudulos şi dacă acestea sunt trimise spre vreo destinaţie. Deşi pericolul de infectare este destul de mic, dacă aveţi un iPhone jailbreak-uit este indicat să schimbaţi parola implicită de root pentru a nu fi expuşi vreunui pericol.

 

Clic AICI pentru a citi comunicatul firmei  INTEGO (care a descoperit virusul).
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune-ne care-i părerea ta...
caractere rămase.
Ești „vizitator” ( Fă-ți un cont! )
ori scrie un comentariu ca „vizitator”

 Ar fi util dacă ne-ai sprijini cu o donație!
Donează
prin PayPal ori
Patron


Contact
| T&C | © 2021 Scientia.ro